Kolektor Worldwide

Med kolektivnim dopustom bodo nekateri tudi delali

27.07.2007

Z naslednjim tednom se na Kolektorju začenja kolektivni dopust. čeprav naj bi bili zaposleni prosti od konca tega meseca do 10. avgusta, bodo nekateri vseeno delali.

Kot je povedal direktor Kolektorja Sicom (bivši Kolektor Pro) Valter Leban, kolektivni dopust bo, zaradi povečanega obsega naročil za mesec avgust pa proizvodnje ne bodo povsem ustavili. Tako bodo prvi teden kolektivnega dopusta omejeno delali v vseh divizijah in v orodjarni. Največ dela bodo imeli zaposleni v Diviziji B1, predvsem tisti, ki skrbijo za proizvodnjo grafitnih komutatorjev. Ti bodo v omejenem številu delali ves kolektivni dopust.

Na govorice, da naj bi v podjetju naslednje leto ukinili kolektivni dopust, Leban odgovarja, da ima Kolektor s kolektivnimi dopusti že dolgoletno prakso. Kolektivni dopust je namreč vsakokrat odlična priložnost za večja popravila strojev in naprav oziroma za gradbene posege in predelave proizvodnih objektov, zato o spremembi te prakse oziroma celo o morebitni ukinitvi kolektivnega dopusta ne razmišljajo.


Koncern Kolektor je v prvih šestih mesecih letos prodal za šest odstotkov več kot je načrtoval in v primerjavi z lanskim prvim polletjem ustvaril za 18 odstotkov več prometa.

"

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.