Kolektor Worldwide

Kolektor na letnem kongresu Združenja bavarskih inovatorjev

04.07.2007

V organizaciji največjega bavarskega grozda, ki združuje proizvajalce v avtomobilski industriji, so v Audijevem Forumu v Ingolstadtu pripravili letni kongres, ki so se ga udeležili tudi predstavniki koncerna Kolektor.

Letni kongres je že deveto leto po vrsti pripravilo Združenje bavarskih inovatorjev (BAIKA), tokratnega z naslovom Inovativni dobavitelji. Gostil ga je Audi v svojem reprezentativnem objektu Audi Forum. Med 400 udeleženci kongresa jih je 160 tudi razstavljalo svoje izdelke, ki jih posredno ali neposredno izdelujejo za to ugledno avtomobilsko znamko. Koncern Kolektor je prek Boscha in Siemensa Audijev posredni dobavitelj. V njegovih avtomobilih je namreč velika večina pomembnih pomožnih pogonskih sistemov, kot denimo ABS zavorni sistemi, bencinske črpalke, zaganjalniki, dvigovalci stekel in ventilatorski sistemi, ki so opremljeni z motorji, v katerih so vgrajeni Kolektorjevi komutatorji. V Audijevih vozilih je v povprečju vgrajenih 40 komutatorjev, ki so izdelani v koncernu Kolektor.

Koncern Kolektor se je na tokratnem kongresu Združenja bavarskih inovatorjev predstavil predvsem z zahtevnimi izdelki iz duroplastov in termoplastov, z rotorji za brezkrtačne motorje in z absorbcijskimi folijami. Svoje izdelek so razstavljali Sikom (bivši Kolektor Pro), Kolektor Liv in Nanotesla inštitut, ki so tokrat dali poudarek predvsem ponudbi izdelkov, ki sodijo pod pokrov avtomobilskega motorja in v kabino vozila.


Koncernov razstavni prostor na letnem kongresu Združenja bavarskih inovatorjev v Audijevem Forumu v Ingolstadtu."

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.