Kolektor Worldwide

Kolektor Koling bo gradil savski most

04.10.2016

Kolektor Koling je skupaj z Direkcijo RS za infrastrukturo in občino Krško v Leskovcu pri Krškem podpisal izvajalsko pogodbo za gradnjo novega savskega mosta pri Žadovinku in tamkajšnje priključne ceste z navezavo na občinsko cesto. Naložba bo stala okoli 4,74 milijona evrov in sodi v tretjo fazo gradnje krške obvoznice. Kolektor Koling bo z novogradnjo mosta čez Savo pričel marca prihodnje leto.

Za občino Krško bo gradnja tretjega, 274 metrov dolgega mosta v Žadovinku velik korak naprej, saj bodo s preusmeritvijo tranzitnega in regijskega prometa razbremenili mestno jedro. Po besedah vodje sektorja za investicije Direkcije RS za infrastrukturo Tomaža Willenparta gre za enega najdaljših mostov na omrežju slovenskih glavnih in regionalnih cest. Širok bo 15,3 metre, ob vozišču pa bo tudi kolesarska steza in pločnik.

Dela na tem območju, ki se vlečejo že 9 let, bodo predvidoma končana marca 2019.
Podpis pogodbe za gradnjo savskega mostu

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.