Kolektor Worldwide

Na Dnevu Kolektorja množica ljudi

30.06.2007

Idrija je bila spet prizorišče Dneva Kolektorja, na katerem so se zbrali zaposleni iz vseh koncernovih domačih družb in člani njihovih družin. Dan so zapolnili s številnimi športnimi, zabavnimi in rekreativnimi prireditvami, zvečer pa so se še zavrteli ob zvokih dobre glasbe.

Tako kot pretekla leta je tudi tokrat koncernova služba za kadre in stike z javnostjo v sodelovanju s hišnim sindikatom in podjetjem Ydria Sport pripravila pester program za otroke in odrasle. Ves dan so namreč potekala družabna in športna tekmovanja otrok in odraslih, za dobro razpoloženje pa sta v večernih urah poskrbela ansambla Javor in čuki.

Zbrane je pozdravil predsednik uprave koncerna Stojan Petrič, ki je ob tej priložnosti izpostavil prizadevanja koncerna za konkurenčnost svojih proizvodov, ki jo je mogoče dosegati na več načinov. Z visoko produktivnimi izdelki, z nižanjem cen in z diferenciacijo. Kolektor se poslužuje vsega naštetega, je poudaril Petrič, ki je opozoril, da so pogoji poslovanja danes bistveno drugačni kot pred desetimi leti. Pritiske tržišča uprava koncerna in menedžment blažita do te mere, da se ta ne odraža v proizvodnji in Kolektor še naprej ostaja socialna firma in daje prednost zaposljivosti pred dobičkom. Tudi v prihodnje bo cilj uprave koncerna zagotavljati polno zaposlenost in ohranjanje socialne varnosti svojih delavcev. Idrijski župan Bojan Sever, ki je tudi pozdravil navzoče, pa je dodal, da bo občina šla na roko razvoju največje družbe v lokalni skupnosti, da bi lahko njenim delavcem zagotavljala standard, kakršnega si zaslužijo.

V okviru Dneva Kolektorja so razglasili inovatorje leta 2006. Za tehnične izboljšave so nagradili Jožefa černilogarja iz Ascoma, za koristne predloge Marka Gantarja iz Divizije B1, za male izboljšave Uroša Cigaleta iz Divizije B2 in prvič letos tudi članico kolektiva, ki je prispevala svoj inovativni delež k smoternejšemu poslovanju, in sicer Katjušo Pavšič iz Divizije B1. Za nagrado si bodo inovatorji oktobra ogledali avtomobilski sejem v Parizu.


čuki so razvneli najprej mladež kasneje še njihove starše. K dobri organizaciji Dneva Kolektorja je svoje prispevalo tudi vreme.


Predsednik uprave koncerna Stojan Petrič je v tokratnem nagovoru zagotovil, da bo Kolektor še naprej skrbel za socialno varnost ljudi v svojem okolju.


Nagrade inovatorjem leta 2006 je podelil direktor družbe Kolektor Pro Valter Leban (prvi z leve). Desno od njega stojijo Jožef černilogar, Katjuša Pavšič, Marko Gantar in Uroš Cigale.

"

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.