Kolektor Worldwide

26. Festival idrijske čipke uspel

24.06.2007

Festival idrijske čipke, katerega generalni pokrovitelj je že nekaj let koncern Kolektor, je lepo uspel. Številne prireditve in razstave si je ogledala množica obiskovalcev iz tujine in domovine.

Na petkovi otvoritveni slovesnosti, na kateri je scenaristka in režiserka Lidija Kleindienst združila lepoto glasbe in čipke, je v imenu glavnega pokrovitelja največje etnološke, kulturne in zabavne prireditve v Idriji, množico gledalcev nagovoril predsednik koncerna Kolektor Stojan Petrič. Med drugim je poudaril, da idrijska čipka sporoča zgodbo o posebnih ljudeh. Njim namenja vso zgodovino, kulturo in pooseblja klekljarico  v vsej svoji biti. Tako po Petričevem mnenju živi tudi idrijski človek, tako razmišlja, tako vrednoti svoje znanje in tako se predstavlja v današnjem globalnem svetu. Uspehi niso naključni. Uspehi so plod trdega dela, podobno kot nekoč, ko so rudarji v temini rovov kopali rudo. »Še kako se tega zavedamo v koncernu Kolektor, kjer uspehe nenehno vrednotimo, cenimo in jih nagrajujemo. Nagrajujemo pa tudi okolje, v katerem živimo in delamo. Skupaj z občino si prizadevamo ustvariti človeku prijazen dom in pogoje, ki bi bili zanimivi tudi za delavce in strokovnjake izven naših občinskih meja«, je še poudaril Stojan Petrič.

Na prireditvi sta zbrane nagovorila tudi idrijski župan Bojan Sever in častni pokrovitelj festivala, evropski poslanec Borut Pahor, ki je povedal, da na steni njegove pisarne v Bruslju visi idrijska čipka. Ne po golem naključju. "Ko sem se namreč pri opremljanju pisarne oziral po simbolih, ki bi izkazovali moje slovenske korenine sem se odločil prav za idrijsko čipko. Prijetno me moti, če pritegne pri obiskovalcu, ki pride v mojo pisarno večjo pozornost kot jaz sam", je med drugim poudaril Borut Pahor.


Predstavniki glavnih pokroviteljev, članov častnega odbora, so podpisali pogodbo o gmotni podpori Festivala idrijske čipke. Predstavnica koncerna Kolektor, ki je zastopala predsednika uprave Stojana Petriča, izvršna direktorica za razvoj kadrov in stike z javnostjo Ingrid Kermavnar, (druga z desne) je zagotovila, da bo njihova družba še naprej podpirala omenjeno prireditev in k temu povabila tudi druga ugledna podjetja.


Višek Festivala idrijske čipke je državno tekmovanje otrok in odraslih v klekljanju za pokala Ivanke Ferjančič. Letos se ga je udeležilo 146 tekmovalk in tekmovalcev, kar je precej več kot lani.

"

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.