Kolektor Worldwide

Junij, mesec Kolektorjeve orodjarne

22.06.2007

Zadnje dni junija bodo dogajanje v koncernu Kolektor zaznamovali različni dogodki, s katerimi se bo zaposlenim predstavila Orodjarna. Prvega so pripravili danes.

Zaposleni v koncernovi Orodjarni so na stežaj odprli svoja vrata. Za vse, ki v Orodjarni še niso bili oziroma so jo do zdaj poznali le bežno in so si želeli o delu tam zaposlenih izvedeti kaj več, so njen ogled pripravili v dveh izmenah. Prva je bila namenjena popoldanski, druga pa dopoldanski izmeni. Tisti iz nočne izmene in upravnih služb pa so se lahko pridružili eni ali drugi izmeni. Poleg dneva odprtih vrat vodstvo Orodjarne pripravlja še dve zanimivi predavanji. V sredo bo Matjaž Dobravec predaval na temo Struženje v trdo, dva dni pozneje pa bo Stojan Lukman spregovoril o avtomatizaciji in izdelavi ter erodiranju z grafitnimi elektrodami.

Kolektorjeva orodjarna je zasičena z delom. V njej in pri njenih kooperantih je namreč v povprečju naenkrat v izdelavi 1200 kosov. Nobenega orodja ne izdelajo na zalogo, ampak sproti glede na potrebe posameznih produkcijskih enot. Na dan v povprečju rešijo tudi po eno intervenco. Z delom so tako zasičeni, da delajo vse sobote, rezkalci pa delajo tudi v nočni izmeni. Tudi med kolektivnim dopustom bodo delali v eni izmeni. Za lažjo predstavo obsega njihovega dela velja povedati, da morajo Kolektorjevi orodjarji izdelati v povprečju 350 kosov za orodja, ki so potrebna za proizvodnjo komutatorja. čeprav polovico orodij, ki jih potrebuje Kolektor zanj izdelajo kooperanti najzahtevnejša vedno pridejo iz hišne orodjarne.

S predstavitvami posameznih poslovnih področij si v koncernovem proizvodnem podjetju Kolektor Pro želijo, da bi se zaposleni med seboj bolje poznali. Pred kolektivnim dopustom, ki se začne konec julija, se bo predstavilo še Vzdrževanje.


Med najnovejšimi pridobitvami Orodjarne je tudi stroj za potopno erodiranje notranjih zahtevnih oblik v trdih jeklih. Z njim v dveh izmenah delajo Marijan Podobnik, Boštjan Rupnik in Zoran Vogrič.

"

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.