Kolektor Worldwide

Druga razvojna konferenca koncerna tokrat v Kolektor Livu

21.06.2007

Koncern Kolektor je pripravil že drugo razvojno konferenco v tem letu. Tak način dela je v svetu že uveljavljen, v koncernu kakršna je postala skupina podjetij, ki jih združuje Kolektor, pa nujen. Tokratna razvojna konferenca je bila v Kolektor Livu.

Na tokratni konferenci, ki je bila v Postojni, so sodelovali predstavniki domačih Kolektorjevih podjetij s področja komutatorskega proizvodnega programa in diverzifikacijskih programov, na čelu s predstavitvijo novih razvojnih programov Kolektor Liva. Gre za izdelke iz tehnične plastike za avtomobilsko industrijo in produkte na področju sanitarne in čistilne tehnike. Razvoj in preizkušanje do uvedbe v proizvodnjo bo v Kolektor Livu trajalo od enega do treh let, pri ostalih pa predvidoma do jeseni oziroma najkasneje do konca leta. Take napovedi prihajajo tudi iz Kolektor Magme, bivših Feritov, o proizvodnji transformatorjev, kot balasta v ksenonskih avtomobilskih žarometih. Razvojniki Kolektorja Pro pa imajo vsa železa v ognju glede ponudbe novih vrst grafitnih komutatorjev za benbcinske črpalke, komutatorjev za "start stop" aplikacije in novo tehnologijo, ki bo zamenjala obstoječo 2M tehnologijo izdelave določenih vrst komutatorjev za gospodinjske aparate in električna ročna orodja. Nič manj pomembni niso razvojni projekti Kolektorjevih skupin elektronikov in mehatronikov, ki jih prav tako razvijata za znane naročnike, Ascoma, Synateca in Kolinga.

Z uvajanjem novih programov v proizvodnjo se v posameznih Kolektorjevih družbah mudi, saj znani kupci že čakajo nanje. Kolektor je namreč pri vseh izdelkih razvojni dobavitelj, kar mu zagotavlja zanesljivo prodajo v prihodnjih letih. Tokratne razvojne konference, na kateri so bili predstavljeni predvsem projekti, ki so v polnem teku, se je udeležil tudi predstavnik koncernove komericale, ki je z razvojniki izmenjal informacije s tržišč in se seznanil s trenutnim statusom razvojnih projektov.

Ker h konkurenčnosti posameznih izdelkov pomembno prispevajo tudi inovacije in izboljšave, je bilo na tokratni razvojni konferenci veliko govora tudi o vzpodbujanju, evidentiranju, nagrajevanju in njihovem uvajanju v proizvodnjo.


Na razvojni konferenci so se vodje posameznih projektnih skupin izmenjevali v predstavitvah posameznih projektov, zatem pa so si ogledali še proizvodnjo nekaterih izdelkov Kolektor Liva. "

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.