Kolektor Worldwide

Primorski poslanci v Kolektor Livu

11.06.2007

Primorski poslanci so bili na obisku v postojnskem Livu, ki je od lani v stoodstotni lasti koncerna Kolektor. V okviru nove celostne podobe koncerna od jutri naprej Liv ne bo več delniška družba ampak družba z omejeno odgovornostjo, ki se bo po novem imenovala Kolektor Liv, v proizvodnji sanitarne in čistilne tehnike pa bo še naprej uporabljala blagovno znamko Liv.

Direktor tričlanske uprave Kolektor Liva magister Primož Bešter je primorskim poslancem uvodoma predstavil podjetje, ki je lani  s 450 zaposlenimi ustvarilo 43,3 milijona evrov prihodkov, od tega skoraj 90 odstotkov s prodajo na tujem. Ponudba podjetja temelji na programu sanitarne tehnike, tehničnih proizvodov, avtomobilskem programu in proizvodnji sesalnikov. Na področju sanitarne tehnike načrtujejo z blagovno znamko Liv postati eden vodilnih ponudnikov celostnih rešitev, z avtomobilskim programom razvojni dobavitelj sestavnih delov in sklopov, na področju proizvodnje sesalnikov pa se zaradi daljnoazijske konkurence usmerjajo v nišno proizvodnjo sesalnikov visokega cenovnega razreda.

Obisk primorskih poslancev je prvi mož podjetja izkoristil za predstavitev ključnih razvojnih programov Kolektor Liva. Med štirimi takimi projekti se je osredotočil na najpomembnejšega, to je na razvoj modulov in gradnikov za inteligentno in ekološko upravljanje vode v stavbah. Gre za nosilni in pilotni projekt tako imenovanega Gospodarskega središča Notranjsko - Kraške regije Perspektiva. Ob njem pa še za projekt razvoja slovenskega avtomobilskega sedeža, v katerem sodelujejo z razvojem aktivnega varnega vzglavnika zanj, razvijajo tudi brezkontaktni pedalni sklop (stopalko za plin) v osebnih vozilih in že prej omenjeni sesalnik visokega cenovnega razreda.

V prvem in najpomembnejšem projektu gre za racionalno in ekološko rabo vod, dolgoročno konkurenčnost z montažo in ne z gradnjo ter za celovito rešitev gradnikov za tako imenovane pametne hiše. V Kolektor Livu se namreč zavedajo, da postaja voda vse pomembnejša dobrina, ki pa jo zaenkrat še zelo nesmotrno uporabljamo, saj jo v gospodinjstvih kar polovico porabimo za spiranje stranišč.


Primorski poslanci so si ogledali del proizvodnje v Kolektor Livu. Zanimala jih je predvsem proizvodnja sanitarne tehnike in sestavnih delov za avtomobile.

"

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.