Kolektor Worldwide

Uspešen nastop Kolektorja na sejmu CWIEME v Berlinu

28.05.2007

Koncern Kolektor se je s svojim komutatorskim proizvodnim programom spet predstavil na berlinskem sejmu CWIEME, na katerem razstavljajo najpomembnejši izdelovalci motorjev, sestavnih delov zanje in opreme za njihovo proizvodnjo.

V Berlinu se na omenjenem sejmu, ki je potekal med 22. in 24. majem, vsako leto zberejo vsi uvodoma našteti najpomembnejši proizvajalci iz vsega sveta. Sejem je za udeležence priložnost za medsebojna srečanja, pogovore s kupci in dobavitelji reprodukcijskih materialov ter za preučitev poslovnih potez konkurentov.

Kolektorjev razstavni prostor so obiskali kupci iz vsega sveta, med njimi tudi iz držav, v katere koncern proda največ komutatorjev, to je iz Nemčije, Italije, Francije in iz Južne Koreje. Letos je Kolektor na sejmu zanje pripravil tudi poseben sprejem, na katerem so se hkrati zbrali vsi skupaj. Dogodek so organizatorji in povabljeni izkoristili za medsebojne formalne in neformalne pogovore.

Izvršni direktor Kolektorjeve komerciale magister Rok Vodnik je po vrnitvi s sejma ocenil, da zaenkrat v svetu vlada konjuktura, veliko povpraševanje in dovolj dela za vse ključne proizvajalce motorjev, sestavnih delov in opreme zanje. Povečano povpraševanje je po njegovem predvsem posledica rastočih trgov Vzhodne Evrope, Azije in Kitajske. Zato je v bližnji prihodnosti pričakovati, da bodo evropski in ameriški proizvajalci, med njimi Bosch, Siemens in drugi, svoje proizvodnje organizirali na lokalnih trgih. To pa bo priložnost tudi za koncernova podjetja po svetu, zato lahko v prihodnje v njih pričakujemo večjo rast proizvodnje kot na matični lokaciji v Idriji.

Sicer pa koncern Kolektor tudi v drugem četrtletju v primerjavi z enakim obdobjem lani beleži rast prodaje, povpraševanje pa je občutno tudi za poletna meseca, ko se običajno zaradi kolektivnih dopustov proizvodnja umiri. Kakršne koli napovedi za zadnje četrtletje in prihodnje leto pa so po Vodnikovih besedah zaenkrat še preuranjene.


Kolektor je letos na sejmu pripravil sprejem za vse svoje kupce, ki so se prijazno odzvali povabilu. "

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.