Kolektor Worldwide

Kolektor na dnevih tehnike in naravoslovja

05.04.2007

Na treh ljubljanskih fakultetah za gradbeništvo, strojništvo in elektrotehniko, se danes zaključujejo tako imenovani BEST-ovi (Bord of European Students of Tehnology) Dnevi tehnike in naravoslovja, ki jih je pripravilo istoimensko društvo. Udeležil se jih je tudi Kolektor, ki je bil pokrovitelj in organizator ene od delavnic.

Prvi dan srečanja so pripravili predavanja o vizualizacijskih metodah v tehniki, o projektnem vodenju v inženirstvu ter o izzivih in priložnostih informacijske družbe, danes pa simpozij o pripravah uporabnih diplomskih nalog, ki niso izdelane samo za pridobitev strokovnih nazivov, temveč odpirajo vrata v poslovne in akademske vode.

Pokrovitelj in organizator ene od včerajšnjih delavnic, ki so potekale na Fakultetah za gradbeništvo, strojništvo in elektrotehniko, je bil Kolektor. Koncernova skupina za Elektroniko, ki jo vodi dr. Franci Lahajnar, je na področju elektrotehnike izvedla delavnico na temo "Razvoj ideje in koncepta izdelka z uporabo Windows CE platforme".

Študentom višjih letnikov naravoslovnih fakultet so predstavili GPS sistem za sledenje tovornjakov, sistem za nadzor proizvodnih procesov in sistem za vodenje električnih avtomobilov, ki so jih razvili v omenjeni koncernovi skupini. Na osnovi predstavljenih primerov so morali sodelujoči študentje sami predlagati uporabnost Windows CE platforme še v druge namene, od tehnoloških procesov do vsakdanjega življenja uporabnikov.

 
Ob koncu delavnice so udeleženci povedali v kakšne namene bi sami uporabili predstavljen procesni modul z operacijskima sistemoma Windows CE in Embedded Linux, ki so ga razvili v Kolektorjevi Elektroniki. "

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.