Kolektor Worldwide

Kolektor daje prednost zaposljivosti pred zaposlenostjo

30.03.2007

Na obisku v Kolektorju so se mudili študentje tretjih letnikov, ki na ljubljanski strojni fakulteti obiskujejo študijski smeri konstrukcija in mehatronika. To je bil prvi obisk omenjenih študentov v kakem podjetju doslej.

Na obisku v Kolektorju so jim predstavniki koncerna Radovan Bolko, ®iga Kogej in Simon Strgar predstavili proizvodne programe in ključna poslovna področja, med njimi Elektroniko, Mehatroniko, proizvodnjo komutatorjev v Diviziji B2, Tehnologijo in Strojegradnjo. Povabljeni so si lahko ogledali razvoj novih produktov v Kolektorjevi konstrukciji in posamezne aplikacije, ki nastajajo v njihovih prototipnih delavnicah ali so že v redni proizvodnji, kot je denimo vsesmerni prikazovalnik.

Ob tej priložnosti so obiskovalcem pojasnili kako lahko mlad inženir s fakultetno izobrazbo postane Kolektorjev konstruktor. Pot je razdeljena na več faz, v okviru katerih si kandidat pridobi dodatnih znanj in izkušenj, ki mu pridejo prav pri delu v koncernu in zunaj njega. Kolektor namreč daje prednost zaposljivosti pred zaposlenostjo. Svoj razvoj gradi na tehnični tradiciji idrijske preteklosti, ki jo bogati z novimi tehnološkimi rešitvami.

Z obiskom v Kolektorju so se študentje seznanili s snovanjem novih produktov in z reševanjem tehnoloških zagat, ki se pri tem pojavljajo. Videno jim bo koristilo tudi pri študijski usmerjenosti in kasnejšem odločanju o zaposlitvi.

"

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.