Kolektor Worldwide

Prodajna konferenca koncerna v znamenju večje prodaje in novih projektov

29.03.2007

Redna pomladanska Kolektorjeva prodajna konferenca je namenjena pregledu potrebnih tržnih aktivnosti koncerna v letošnjem in prihodnjih treh letih ter ogledu proizvodnje v Diviziji C Kolektorja Pro, ki širi svoj program s proizvodnjo rotorjev in izdelkov iz duroplastov.

Na dvodnevni prodajni konferenci, ki poteka na Kolektorjevi matični lokaciji v Idriji, so se zbrali predstavniki vseh koncernovih družb na tujem in doma. Tokratna je namenjena predvsem preučitvi novih projektov, ki jih znotraj koncerna udejanjajo v proizvodnji komutatorjev in na področju diverzifikacijskih programov plastike, predvsem na ponudbi izdelkov iz duroplastov. Po besedah izvršnega direktorja koncernove komerciale, magistra Roka Vodnika, se bodo posvetili tudi koncernovim priložnostim in dejavnostim na obsežnih tržiščih Rusije in Kitajske ter preučili potrebne aktivnosti na področju prodaje v luči nizkocenovne azijske konkurence. Predsednik uprave koncerna Stojan Petrič pa bo ob tej priložnosti predstavil prodajnikom Kolektorjevo strategijo poslovanja v prihodnjih treh letih.

Drugi dan si bodo udeleženci najprej ogledali proizvodnjo rotorjev in izdelkov iz plastike v Diviziji C Kolektorja Pro ter konferenco nadaljevali na temo strategija na področju programa plastike in vloga prodajnikov Kolektorja Pro, Liva in Kautt&Buxa z navodili, na kakšen način vzpostaviti stik s kupci na tem programu.

Koncernova prodaja je bila v prvih treh mesecih letos nad načrtovano. Še posebej so se povečala naročila in posledično nakupi komutatorjev za bencinske črpalke, zaganjalnike in pralne stroje. Napovedi za naslednje četrtletje so podobne. Tako lahko tudi v prihodnjih mesecih namesto načrtovane tri do štiri odstotne pričakujemo približno deset odstotno rast Kolektorjeve prodaje.


Izvršni direktor koncernove komerciale, magister Rok Vodnik, je zadovoljen s Kolektorjevo prodajo, ki pa je v prvi vrsti posledica aktivnosti prodajnikov na ponudbi dobrih in tehnološko dovršenih proizvodov."

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.