Kolektor Worldwide

Kolektor pri svoji širitvi na idrijski lokaciji potrebuje tudi pomoč države

23.03.2007

Obisk ministra za okolje in prostor Janeza Podobnika v Kolektorju je bil namenjen seznanitvi z njegovimi razvojnimi načrti, ki se nanašajo na urejanje degradiranih površin znotraj njegove industrijske cone, pri čemer koncern računa tudi na pomoč države, predvsem na njen posluh pri pridobivanju potrebne dokumentacije.

Okoljski minister Janez Podobnik je zagotovil, da bo njegovo ministrstvo Kolektorju pomagalo v premoščanju morebitnih težav, če bi jih ta imel pri pridobivanju prostorske dokumentacije in urejanju lastniških vprašanj. Koncern namreč znotraj svoje industrijske cone, ki jo Idrijca deli na pol, načrtuje gradnjo raziskovalnega inštituta in nove orodjarne s prostori za potrebe lastne strojegradnje, ki se utegne prav zaradi omenjenega zavleči oziroma začeti prihodnjo namesto to pomlad. Minister Podobnik je pohvalil dosedanje Kolektorjeve ukrepe glede revitalizacije degradiranega območja nekdanje rudniške topilnice in dodal, da so že v pripravah na njegov obisk večino odprtih vprašanj razrešili.

Predsednik uprave koncerna Stojan Petrič je izpostavil nujnost širitve proizvodnih zmogljivosti in z njimi povezane gradnje novih hal, ki pa jih v Idriji zaradi prostorske utesnjenosti ni mogoče postaviti kamor koli. Zato je nujno gospodariti na omejenem degradiranem območju nekdanje rudniške topilnice in deponije žgalniških ostankov. Od Kolektorja je namreč odvisen nadaljnji razvoj Idrije in kakovostno življenje njenih prebivalcev, je trdno prepričan Stojan Petrič. Idrijski župan Bojan Sever pa je dodal, da bodo v lokalni skupnosti storili vse, da bi šli na roko gospodarstvu, kajti le z njegovo pomočjo bodo lahko izboljšali tudi družbeni standard in bivalno okolje do te mere, da bi, kot se je izrazil minister Podobnik, Idrija postala gospodarsko in razvojno središče Slovenije.


Ministra za okolje in prostor Janeza Podobnika sta na ogledu industrijske cone Kolektorja, ki jo je ta uredil na nekdanji deponiji žgalniških ostankov Rudnika živega srebra, spremljala idrijski župan Bojan Sever (prvi z leve) in predsednik uprave koncerna Stojan Petrič. "

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.