Kolektor Worldwide

10. Trohov memorial Idrija 2007

18.03.2007

Šahovski klub Kolektor je ob 60-letnici organiziranega šaha na Idrijskem pripravil 10. jubilejni Trohov memorial, v spomin na soustanovitelja kluba in mentorja številnim mladim šahistom.

Nekdanji šahovski klub Rudar se je pred desetletjem preimenoval v Šahovski klub Kolektor, ki je kot največja gospodarska družba v Idriji prevzel skrb za zaposlovanje in razvoj mesta, ki je bilo pred tem na plečih Rudnika živega srebra, njegovi šahisti, med drugimi tudi Viktor Crnobrnja, Stojan Petrič in Silvo Kovač, pa so bili najbolj zaslužni, da so v osemdesetih letih prejšnjega stoletja postali sindikalni prvaki Primorske.

Tokratnega Trohovega memoriala se je udeležilo 37 šahistov iz vse Slovenije in člani Slovenske športne zveze iz Celovca, ki so odigrali sedem kol pospešenega šaha. Zmagal je mojstrski kandidat Dušan Rusjan iz Nove Gorice, drugi je bil Dušan Zorko iz Kranja, tretji pa Martin Kraševec iz Postojne. Najboljša med ženskami je bila mojstrica Fide Simona Orel iz Kranja, najboljši med gostiteljskimi šahisti pa Matej Ušeničnik, ŠK Kolektor, ki je zasedel peto mesto. Organizator je nagradil še najboljšega mladega šahista do 16 let starosti, in sicer Bojana Hitija ter veterana Danila Mokorca iz Tržiča.

Predhodnih devet Trohovih memorialov se je, po besedah vodje tekmovanje Silva Kovača, udeležilo skupaj 273 šahistov iz vse Slovenije in iz zamejstva. Lansko tekmovanje, ki se ga je udeležilo 45 šahistov, sodi po udeležbi med rekordna.

Jubilejni Trohov memorial so tokrat pripravili v Kolektorjevi restavraciji Nebesa, v kateri so bili za šahiste boljši pogoji igranja kot v idrijskem gasilskem domu, kjer sicer klub domuje. Najboljši so prejeli zaslužene pokale in priznanja. Med pokrovitelje tokratnega tekmovanja so se poleg koncerna Kolektor vpisali še Zavarovalnica Triglav, Nova KBM in Športna zveza Idrija.

"

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.