Kolektor Worldwide

Kolektor ustanavlja sklad za financiranje start-upov

11.05.2016

Koncern Kolektor stalno išče priložnosti za rast. Svojo ponudbo širimo na področje digitalizacije korporativnega in socialnega okolja, ki bo v prihodnjih letih postala ena od pomembnih poslovnih stebrov Kolektorja. Zavedamo se, da je rast na tem delu povezana tudi s pridobivanjem prebojnih inovacij, novih znanj in kompetenc. To želimo narediti tudi s pomočjo start-up platforme, zato ustanavljamo sklad, ki bo financiral tehnološke start-upe v zgodnjih razvojnih fazah.

Sklad za financiranje start-upov koncerna Kolektor je na konferenci PODIM predstavil član uprave Valter Leban

Gre za korporativni sklad, kjer zasledujemo strateške cilje razvoja novega poslovnega stebra koncerna Kolektor. V tem kontekstu je sklad časovno neomejen. Koncern Kolektor bo v sklad investiral lastna sredstva, in sicer bo vanj v naslednjih letih investiral do dva odstotka prihodkov. Višina vložka v posamezno start-up podjetje je odvisno od potenciala in zrelosti poslovnega modela, ki ga določeno start-up podjetje ima.

Osnovno poslanstvo Kolektorjevega korporativnega sklada je iskanje prebojnih inovacij za razvoj novih programov, ki bodo razširili ponudbo koncerna na področju digitalizacije korporativnega in socialnega okolja v kontekstu industrijskega interneta stvari. Iščemo rešitve v vrednostni verigi pametnih rešitev na segmentih pametnih senzorjev, pametnih objektov in aplikacij/platform. Poudarek je na izdelkih oz. storitvah za podporo odločanju, za podporo sodelovanja notranjih javnosti, za podporo učenju in tehnologijam: za zajem in prenos podatkov, simulacije, virtualna resničnost, strojno učenje, strojni vid.

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.