Kolektor Worldwide

45 strokovnjakov koncerna Kolektor je obiskalo Institut Jozef Stefan""

09.03.2007

Koncern Kolektor bo ob svoji 45-letnici letos pripravil številne prireditve. Prva med njimi je bil obisk petinštiridesetih njegovih strokovnjakov na Institutu Jozef Stefan" v Ljubljani, s katerim Kolektor že vrsto let sodeluje."

Koncern Kolektor je industrijski partner Institutu "Jozef Stefan" v dveh njegovih centrih odličnosti, in sicer v centru Nanoznanosti in nanotehnologije in v centru Materiali za elektroniko naslednje generacije ter drugih prihajajočih tehnologij in tudi soustanovitelj Mednarodne podiplomske šole Jozefa Stefana. Obisk Kolektorjevih strokovnjakov na Institutu in ogled njegovih posameznih odsekov, vključno z raziskovalnim jedrskim reaktorjem v Podgorici pri Ljubljani, je bil namenjen predvsem vzpodbujanju in nadaljnji krepitvi vsebinskega povezovanja in sodelovanja med industrijo in raziskovalnimi institucijami.

Direktor Instituta "Jozef Stefan", profesor dr. Jadran Lenarčič, je v pozdravnem in predstavitvenem nagovoru izrazil prepričanje, da je mogoče delovanje koncerna in Instituta v prihodnje še bolj približati in s tem uresničiti nove poslovne priložnosti. Predsednik uprave koncerna Stojan Petrič pa je izpostavil Kolektorjevo globalnost in internacionalnost, ki se kaže tudi v tem, da njegova podjetja po svetu skrbijo tudi za razvoj in ne samo za proizvodnjo. Namestnik predsednika uprave koncerna Radovan Bolko pa je predstavnike Instituta obvestil, da so usmeritve in cilji Kolektorja ob nosilnih oziroma že utečenih programih krepitev senzorike, rotacije in inženiringa tudi v tistih programih, za katere si bodo prav tako prizadevali pridobiti status razvojnega dobavitelja in tehnološkega vodje, to pa je na področju elektronike, mehatronike in informatike.

"če Institut "Jozef Stefan" v Kolektorju vidi potencialnega partnerja, ki bo njegove razvojne ideje prenesel v prakso in jih v obliki produktov ponudil tržišču na eni ter Kolektorjevi razvojniki v Institutu partnerja pri razreševanju problemov na drugi strani, potem je obisk dosegel svoj namen," je v nagovoru poudaril namestnik predsednika koncerna Radovan Bolko.


Kolektorjeve razvojnike je pozdravil direktor Instituta "Jozef Stefan" profesor dr. Jadran Lenarčič, pred ogledom posameznih raziskovalnih odsekov pa so sledile še njihove predstavitve.


Največ zanimanja je bilo za ogled reaktorja v Podgorici pri Ljubljani, ki ga je večina od znotraj videla prvič. "

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.