Kolektor Worldwide

​Nemčija in Slovenija – zgodba o uspehu

04.04.2016

Slovensko-nemška gospodarska zbornica letos obeležuje 10 let delovanja. Zbornica ima več kot 250 članov in obseg trgovanja se je približno iz 6 milijard evrov v letu 2006 povzpel na približno 10 milijard evrov. Med ustanovnimi člani je tudi veliko slovenskih podjetij, ki so na področju izvoza v Nemčijo zelo uspešna – med njimi je tudi koncern Kolektor.

Gertrude Rantzen, predsednice upravnega odbora Slovensko-nemške gospodarske zbornice, in Anica Uršič Vončina, izvršna direktorica za plan in analize v koncernu Kolektor na jubilejni 10. redni skupščini članov Slovensko-nemške zbornice.Po besedah Gertrude Rantzen, predsednice upravnega odbora Slovensko-nemške gospodarske zbornice, se je v zadnjih 25 letih med obema državama razvilo vzorno in obetavno sodelovanje, ki se je razširilo, poglobilo in obstalo tudi v času finančne in gospodarske krize. Slovensko-nemška gospodarska zbornica je danes  največje bilateralno gospodarsko združenje v Sloveniji, je najpomembnejši glas tako nemških kot slovenskih podjetij ter tudi ponudnik številnih k strankam usmerjenih storitev.

»Modeli združevanja in sodelovanja med državama, ki jih podpira Slovensko-nemška gospodarska zbornica, so več kot dobrodošli, zato smo pred 10 leti tudi postali eden od ustanovnih članov zbornice,« pravi predsednik uprave koncerna, Radovan Bolko. Nemčija je za Kolektor prioritetni partner, ne zgolj zaradi direktnega izvoza, pač pa tudi zato, ker imajo v Nemčiji sedež vse največje multinacionalke, s katerimi Kolektor dela. S tremi nemškimi podjetji ustvari za 100 milijonov evrov prodaje, celotna skupina Kolektor pa ima z Nemčijo za 200 milijonov evrov menjave blaga in storitev.

Slovensko-nemška gospodarska zbornica

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.