Kolektor Worldwide

Kolektor se predstavlja na Evropskem forumu robotike 2016

21.03.2016

Danes v Cankarjevem domu v Ljubljani svoja vrata odpira najpomembnejše srečanje s področja robotike v Evropi – Evropski forum robotike (ERF 2016). Dogodek organizira euRobotics AISBL s partnerji Fakulteto za elektrotehniko Univerze v Ljubljani, Inštitutom Jožefa Stefana (IJS) in Slovensko akademijo znanosti in umetnosti (SAZU). Sponzor dogodka je tudi Kolektor.

Na dogodku, ki se ga bo letos udeležilo okoli 650 obiskovalcev – raziskovalcev, inženirjev, menedžerjev ter večje število podjetnikov in poslovnežev iz vse Evrope – bo dr. Jure Skvarč, direktor PC Vision v podjetju Kolektor Orodjarna, v vabljenem predavanju z naslovom »Machine Vision in Slovenia« spregovoril o razvoju in stanju tehnologije strojnega vida v Sloveniji, značilnostih slovenskega trga in primerih uporabe strojnega vida v kombinaciji z roboti.

V veliki sprejemni dvorani v pritličju Cankarjevega doma bo na ogled razstava robotov. Predstavniki Kolektor Orodjarne, PC Vision bodo skupaj s partnerji s Fakultete za elektrotehniko in Fakultete za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani na ogled postavili demonstracijsko postavitev fleksibilne robotske linije, ki omogoča izdelavo avtomobila po želji.

Uradno odprtje dogodka bo v ponedeljek, 21. marca, ob 10.45 uri v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma, potekal pa bo do srede, 23. marca.

ERF 2016

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.