Kolektor Worldwide

Sinabit, največje strateško združenje podjetij s področja avtomatizacije in informatizacije

02.02.2007

V začetku letošnjega leta so se štiri podjetja Synatec – program Sistemi za avtomatizacijo in informtizacijo, Abit, Aron inženiring in Vran inženiring povezala v novo strateško partnersko podjetje Sinabit, ki je trenutno največji slovenski ponudnik rešitev in storitev za potrebe avtomatizacije in informatizacije v industriji in gospodarstvu, vključno s tehnološkim inženiringom za različne panoge industrije, energetike, zgradb in komunalne infrastrukture.

Podjetja so se združila, da bi oblikovala in širšemu mednarodnemu trgu ponudila tehnološko napredne in invativne rešitve s področja avtomatizacije in informatizacije. Takšno usmeritev omogoča kapital več kot 70 stalnih sodelavcev, ki obvladujejo širok spekter znanj s področja tehnologij, storitev in opreme za avtomatizacijo in informatizacijo različnih tehnoloških področij. Z razvojnimi znanji, ki jih imajo, bodo lahko ponudili nove programe, s katerimi si želijo širitve na nove trge, predvsem na tiste, kjer se danes dogaja največja gospodarska rast v Evropi.

Podjetje Sinabit vodita direktorja Stojan Kokošar, ki je tudi direktor Synateca, večinskega lastnika Sinabita, in Jernej Hrovat, prej direktor podjetja Aron inženiring. Sedež podjetja Sinabit je v Ljubljani, kjer ima tudi poslovno enoto. To ima še v Idriji in pisarni v Tolminu in Mariboru.


Novoustanovljeno podjetje Sinabit se s svojim večinskim lastnikom Synatecom predstavlja na sejmu IFAM v Celju.

"

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.