Kolektor Worldwide

Idrijski dijaki na obisku v koncernu Kolektor

30.01.2007

Koncern Kolektor je obiskalo 70 dijakov tretjega letnika idrijske gimnazije Jurija Vege. Ker je bil za večino dijakov to prvi obisk, jim je vodja tehnologije ®iga Kogej predstavil podjetje Kolektor Pro, ki je del koncerna Kolektor, in proizvodnjo komutatorjev ter jim pokazal nekaj primerkov produktov. Pod strokovnim vodstvom Kogeja in še petih inženirjev so si dijaki ogledali Divizije A, B1, B2, C in laboratorij.

Z ogledom so dijaki dobili prvi vtis o delovanju koncerna, njegovi proizvodnji, da pa bi si lahko ustvarili celovitejšo sliko, je vodstvo koncerna zanje na idrijskem gradu Gewerkenegg pripravilo še predavanje. Koncern Kolektor je predstavil njegov predsednik Stojan Petrič, vodja tehnologije ®iga Kogej je spregovoril o že zastavljenih projektih Kolektorja Pro, zakaj in kdaj so se odločili za diverzifikacijske programe pa je pojasnil dr. Simon Strgar, ki je v okviru novih programov odgovoren za oddelek mehatronike. Kot je povedala profesorica fizike na gimnaziji Jurija Vege v Idriji Karmen Vidmar je pobudo za ogled dalo vodstvo koncerna.

Obiski gimnazijcev pa niso edina oblika sodelovanja med šolo in koncernom. ®e lani so dijaki prvega letnika omenjene gimnazije eno od vaj iz fizike opravili v razvojnih laboratorijih Kolektorja. Ti isti dijaki bodo letos na Kolektorju opravili še eno laboratorijsko vajo, tokrat iz kemije. Pri tovrstnih vajah gre za neko sintezo teoretičnih znanj, ki jih dijaki dobijo v šoli, in za praktično uporabo v praksi, na produktu podjetja.

Poleg idrijskih dijakov bo koncern letos gostil še študente nekaterih fakultet, osnovnošolce in tiste najmlajše, ki še niso prestopili praga šole.


Vodja tehnologije ®iga Kogej je eno od šestih skupin dijakov popeljal na ogled koncerna. Začeli so v Diviziji A.

"

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.