Kolektor Worldwide

Kolektor Strix, novo hčerinsko podjetje Kolektor Sisteha, specializirano za pripravo industrijskih in komunalnih voda

22.12.2015

Kolektor Sisteh nadaljuje s krepitvijo kompetenc in znanj s področja novih tehnologij. Tako so v oktobru 2015 uspešno pridružili še podjetje Strix, ki že od svoje ustanovitve leta 1996 velja za inovativno in tehnološko usmerjeno inženirsko podjetje za pripravo in čiščenje voda in zraka za različne namene uporabe. Z novim podjetjem in zaposlenimi Kolektor Sisteh pridobiva nova tehnološka znanja, s katerimi želi evropskemu in širšemu globalnemu trgu ponuditi rešitve in storitve z visoko dodano vrednostjo na področju upravljanja z vodami.

Na podlagi sklepa Okrožnega sodišča Ljubljana je bil 21. decembra 2015 opravljen vpis v sodni register o uradnem preimenovanju podjetja STRIX, d. o. o., v KOLEKTOR STRIX, d. o. o. (skrajšano ime podjetja) oz. KOLEKTOR STRIX Projektiranje in inženiring d.o.o. (polno ime podjetja).

V svoji 20-letni zgodovini je Kolektor Strix postal poznan kot strokovna ekipa, ki s sodobnimi postopki in pristopi načrtuje in projektira ekonomsko ugodne rešitve, ki jih odlikujejo: nizki obratovalni stroški zaradi energetske učinkovitosti in z visokim izkoristkom vode, velika zanesljivost naprav zaradi uporabe visokokakovostnih komponent, enostavno upravljanje zaradi avtomatizacije naprav in organizirane servisne dejavnosti.

Področja priprave voda:

  • Priprava pitne vode
  • Priprava vode za farmacijo
  • Priprava vode za prehrambno industrijo
  • Priprava komunalnih odpadnih voda in izcednih voda iz deponij
  • Priprava ostalih procesnih voda

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.