Kolektor Worldwide

Leto 2007 za Liv leto uvajanja novih projektov v proizvodnjo

24.01.2007

Postojnski Liv, ki je od lani sestavni del koncerna Kolektor, letos načrtuje povečanje proizvodnje sestavnih delov za avtomobilsko industrijo in sanitarne tehnike. Podjetje, ki je specializirano za brizganje in predelavo plastike, zadnje čase ob utečeni proizvodnji na področju sanitarne tehnike krepi ponudbo polizdelkov iz plastike za avtomobilsko industrijo in pridobiva nov dolgoročen projekt na področju čistilne tehnike.

"Začetnim dobavam za Johnson Controls, Hello, Cimos, za katere izdelujemo zahtevne polizdelke za pedalne sklope, dele sedežev ter vzglavnikov, ki so vgrajeni v avtomobile znamk Opel,  BMW in Mercedes, bomo letos dodali še svoj prispevek k tako imenovanemu projektu X44- novemu Renaultu twingo ki ga bodo izdelovali v novomeškem Revozu," napoveduje predsednik tričlanske uprave Liva magister Primož Bešter. Za novi twingo bo namreč Liv poleg  sestavnih delov za vzglavnike izdeloval še nekaj plastičnih delov njegove notranjosti in plastične dele ohišja žarometov. Ob že utečeni proizvodnji vzglavnikov, ki se vgrajujejo v Oplova vozila (astra, zafira in corsa) pa bo Liv prihodnje leto začel izdelovati podobne proizvode še za nov Renault megan. 

Ob naštetem v Livu letos načrtujejo na ključnem programu sanitarne tehnike predstaviti nove proizvode predvsem  s področja senzorike. S senzoričnimi rešitvami v sanitarni tehniki (podometni in nadometni splakovalniki in pisoarji) bo Liv s svojimi izdelki  pomembneje vstopil s ponudbo opreme za javne prostore in v tako imenovanih inteligentnih hišah. Livovi izdelki bodo prijazni do okolja in varčni glede porabe vode, ki vse bolj postaja dobrina. Na področju čistilne tehnike pa bodo posebej za uglednega evropskega ponudnika razvili nov sesalnik visokega cenovnega razreda, ki se bo po svetu prodajal od vrat do vrat.

Kot poudarja vodja Livove proizvodnje Milan Širca jim pri uresničevanju novih projektov trdno stoji ob strani Kolektor, ki bo pričakovano letos izpeljal tudi nekatere spremembe v organiziranosti podjetja in s tem izkoristil sinergijske učinke obeh družb.


Nov petosni frizalni stroj za oblikovanje zahtevnih oblik orodij za izdelavo izdelkov iz termoplastov, ki so ga v Livu kupili decembra lani. Samo letos bodo v Livovi orodjarni izdelali več kot 150 novih orodij za brizganje.

"

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.