Kolektor Worldwide

Sredstva za novoletna darila smo namenili v dobrodelne namene

21.12.2015

Koncern Kolektor je letos že tretjič namenil sredstva, ki bi jih sicer porabil za novoletno obdarovanje poslovnih partnerjev, v dobrodelne namene. Žalostne zgodbe dobro poznanega projekta Botrstvo dajo človeku misliti. 30 evrov na mesec, ki jih prejme otrok, vključen v projekt Botrstvo, vse pogosteje ni več namenjenih obšolskim dejavnostim otrok, ampak za njihovo golo preživetje, torej za najosnovnejša živila in življenjske potrebščine.

Poleg projekta Botrstvo je Kolektor sredstva namenil tudi Rdečemu križu Slovenije – Območno združenje Idrija, in sicer za humanitarni akciji Ozimnica in Rešilni pas. V akciji Ozimnica bo 100 posameznikov in družin iz socialno šibkega okolja prejelo ozimnico, ki bo nabavljena pri lokalnih kmetih, pri akciji Rešilni pas pa bodo sredstva namenjena za usposabljanje in finančno opismenjevanje posameznikov in družin pri vodenju osebnih financ. Kolektor podpira tudi aktivnosti Zveze prijateljev mladine Idrija, ki vsako leto poskrbi, da otroke v skoraj vsaki vasi na Idrijskem in Cerkljanskem vsaj za nekaj trenutkov obišče dedek Mraz. To pa je le eden od dogodkov, ki jih izvajajo čez celo leto. Poleg omenjenih donacij tudi ostala podjetja v koncernu podpirajo projekte v lokalnem okolju, ki izboljšujejo kakovost življenja socialno šibkejših.

Ime leta 2015 (Foto: Val 202)

Na dogodku Ime leta 2015 so se organizatorji zahvalili tudi vsem, ki v projektu Botrstvo v Sloveniji pomagajo pisati lepše zgodbe. In teh zgodb je že veliko, saj je doslej v projektu zbranih skoraj 6 milijonov evrov (od oktobra 2010). Dogodka se je v imenu koncerna Kolektor udeležila Anica Uršič Vončina, izvršna direktorica za plan in analize (skrajno desno).

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.