Kolektor Worldwide

Uradna otvoritev Nordijskega centra Planica

11.12.2015

V dolini pod Poncami je bil danes uradno odprt novi Nordijski center Planica. Svoj pečat je tu pustil tudi Kolektor Koling, ki je v sklopu ureditve zgradil nov osrednji objekt za smučarske teke.

Prenova Nordijskega centra Planica je potekala v dveh fazah. Prva faza (Center za smučarske skoke in polete Planica) je vključevala posodobitev in novogradnjo 100.000 m2 športnih površin (gradnja 7 skakalnic s spremljajočimi objekti in prenova letalnice), druga faza pa je vključevala izgradnjo Centra za smučarske teke. Z več kot 10 mio € vrednim tekaškim centrom so se pridobile nove športne površine, osrednji objekt za smučarske teke, stadion, igrišče in tekaške proge.

Objekt, ki bo arhitekturni poudarek Nordijskega centra, bo obiskovalcem in uporabnikom nudil predstavitvene prostore, gostinsko ponudbo, interpretacijski center z vetrovnikom in servisno-tehnične prostore skupaj z notranjo večnamensko površino za teke na smučah, organizacijo tekmovanj in parkiranjem.

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.