Kolektor Worldwide

Gorazd Šemrov zmagovalec mednarodnega fotografskega natečaja National Geographica

09.01.2007

Na prvem mednarodnem fotografskem natečaju National Geographica je Gorazd Šemrov sodeloval z zmagovalno fotografijo v kategoriji Narava, ki jo je posnel med petletnim delom v Kolektorjevi tovarni TKI v ameriški zvezni državi Južna Karolina.

Avtor je fotografijo posnel lani na jezeru univerze Furman v Greenvillu, v mestu, kjer ima sedež tudi Kolektorjeva tovarna komutatorjev, namenjenih prodaji na ameriškem tržišču. Ptič Green heron, ki ga je Gorazd Šemrov ujel v fotografski objektiv, je podoben naši čaplji. Njegova posebnost pa je, da lovi kot ribič, saj svoj plen privabi z vabo, naj si bo z drobtino kruha ali žuželko.

Nagrajene fotografije z natečajev lokalnih izdaj National Geographica so bile nagrajene s po 1000 evri. Končni zmagovalci mednarodnega natečaja pa bodo odpotovali v Washington na sedež društva National Geographic Society.

Gorazd Šemrov je v koncernu Kolektor Group zaposlen 11 let. Začel je kot urejevalec v Diviziji C Kolektorja Pro, nadaljeval z istim delom v Diviziji A, v TKI (Greenville, ZDA) je med drugim skrbel za spremljanje proizvodnje, merilne naprave in informatiko, zdaj pa dela na FMR-ju kot sistemski administrator.

Sicer pa si lahko nabor Šemrovovih fotografij ogledate na njegovi spletni strani: www.travni-vrh.com


Nagrajena fotografija Gorazda Šemrova iz Hotedršice z naslovom Na zrcalu, ki je zmagala v kategoriji Narava na prvem mednarodnem fotografskem natečaju National Geographica.

"

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.