Kolektor Worldwide

Dan odprtih vrat slovenskega gospodarstva

26.11.2015

Kolektor je v sodelovanju z Gospodarsko zbornico Slovenije na Dan odprtih vrat slovenskega gospodarstva povabil učence 8. in 9. razredov osnovnih šol, ki so se pozitivno odzvali povabilu.

»Podjetja so otroci, razpršeni doma in po svetu, od Mehike do Kitajske, in skupaj z glavnim sedežem v Idriji tvorijo družino. Da smo lahko del te družine, moramo biti pridni in dobri,« je Marjan Drmota, Kolektorjev izvršni direktor za razvoj na preprost in učencem razumljiv način predstavil strukturo koncerna.

Učenci so si skupaj s starši in učitelji pod vodstvom Saša Erjavca in Roberta Šinkovca ogledali delo v proizvodnih prostorih orodjarne, pred vstopom v oddelek elektrotehnike so si nadeli ustrezno delovno opremo, Jaka Ivančič pa jim je nato predstavil delovanje strojev v elektrotehniki. Skozi laboratorij sta jih vodila Marjeta Žonta in Dejan Mrak, kjer so si od blizu pogledali vse specialne naprave tega oddelka.  

Tehnični poklici, strojništvo, elektrotehnika, fizika in kemija so na Kolektorju najbolj zaposljive stroke, podjetje pa mlade upe spodbuja tudi s sistemom štipendiranja, ki ga je učencem natančno predstavila Barbara Ozebek.

Število udeležencev je bilo nad pričakovanji, domov so odšli navdušeni in polni novih vtisov. Predstavljeni so jim bili poklici, ki so sicer skriti očem, spoznali so nova delovna  področja in upamo, da smo jim s predstavitvijo olajšali odločitev o poklicni poti, ki jih čaka na prehodu iz osnovnošolskega v srednješolsko izobraževanje.

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.