Kolektor Worldwide

Kolektor zaključuje uspešno poslovno leto in napoveduje nadaljnjo organsko rast

21.12.2006

Koncern Kolektor Group zaključuje še eno zelo uspešno poslovno leto. Kljub visokim cenam reprodukcijskih materialov, nižanju tečaja dolarja in kitajski konkurenci, je Kolektor letos ustvaril 240 milijonov evrov prihodkov. Koncern trenutno po svetu in doma zaposluje 3.127 delavcev.

V luči svetovnih razmer je koncern izdelal strategijo poslovanja do konca tega desetletja, ki se nanaša na proizvodnjo komutatorjev. Predvsem od njihove namembnosti bo odvisen obseg proizvodnje. Zaradi pritiskov konkurenčnih (kitajskih) proizvajalcev bo zagotovo manjša proizvodnja že utečenih tipov komutatorjev, večja pa novih vrst, predvsem karbonskih in tračnih. Kolektor veliko stavi tudi na razvoj novih proizvodov zunaj osnovnega komutatorskega programa.

Koncern je trenutno zamrznil strategijo prevzemanja podjetij s sorodnimi in sinergijskimi programi na tujem in doma in bo vso pozornost posvetil organski rasti na matični lokaciji. V Idriji in v Industrijsko obrtni coni Zapolje pri Logatcu bo v prihodnjih dveh letih zgradil 10.000 kvadratnih metrov novih proizvodnih in poslovnih prostorov. Za prostore in opremo bo namenil 18 milijonov evrov, od tega bodo osem milijonov evrov prispevala koncernova podjetja po svetu, v katera je Kolektor vlagal v preteklosti.


V Kolektorjevi industrijski coni v Idriji bodo prihodnje leto začeli graditi novo orodjarno in poslopje interdisciplinarnega raziskovalnega grozda, inštituta za razvoj novih produktov. "

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.