Kolektor Worldwide

Stojan Petrič je novi častni konzul Južne Koreje v Sloveniji

25.11.2015

Ambasador Južne Koreje za Slovenijo Song Young-wan se je na slovesnosti v hotelu Union poslovil od dosedanjega častnega konzula Južne Koreje v Sloveniji Ivana Rudolfa in se mu zahvalil za njegov nepogrešljiv prispevek pri sodelovanju in navezovanju stikov med Slovenijo in Južno Korejo, ter za novega častnega konzula Južne Koreje v Sloveniji imenoval Stojana Petriča, predsednika sosveta koncerna Kolektor.

Institucija častnih konzulov je v zadnjih desetletjih postala nepogrešljiv del diplomacije in konzularne dejavnosti, njeno nujno potrebno dopolnilo, še posebej, ko gre za majhne države. Častni konzuli zelo dobro poznajo lokalne razmere in so ugledne, uveljavljene osebnosti. Vse našteto gospod Stojan Petrič nedvomno je. 

Ob imenovanju je Stojan Petrič povedal: »V veliko čast in veselje mi je sprejeti in prevzeti naziv častnega konzula Južne Koreje. Čeprav mi vodstveni položaji in odgovornosti v poslovnem svetu in na drugih področjih niso tuje, predstavlja to imenovanje zame izredno zahteven izziv. Seveda ne bom prvi v tej vlogi, saj jo je zadnjih 16 let poosebljal g. Ivan Rudolf. Upam, da bom uspešno gradil na njegovih izkušnjah. Južna Koreja zame nikakor ni neznanka. Pred več kot desetletjem je Kolektor kupil korejsko podjetje in ga integriral v svojo dejavnost. To je bila prva in do današnjega dne tudi edina slovenska investicija v Južni Koreji. Pridobitev se je izkazala za izredno uspešno, zato se naše ambicije tu niso končale in že snujemo nadaljnje korake. Moji odločitvi, da sprejmem to častno vlogo je med drugim botrovala tudi ta misel, zato si bom kot častni konzul še naprej prizadeval izboljšati slovenske gospodarske vezi z Južno Korejo. V času, ko je bil častni konzul g. Ivan Rudolf, je bilo že ogromno narejenega na področju širjenja kulturnih vezi, znanstvenega sodelovanja, študentske izmenjave, športa, turizma in ostalih vrst povezovanja z Republiko Korejo. Naredil bom vse, kar je v moji moči, da nadaljujem to uspešno pot, v skupno zadovoljstvo obeh dežel. Čeprav državi ležita na različnih koncih sveta, smo si v nekaterih vidikih življenja veliko bližje, kot bi lahko sklepali. Iz tega črpam zaupanje vase in v odločitev, da sprejmem naziv častnega konzula Južne Koreje v Sloveniji.«

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.