Kolektor Worldwide

Kautt & Bux odprl novo proizvodno halo v Herrenbergu

21.11.2006

V okviru kadrovskega in organizacijskega prestrukturiranja, ki bo končano do konca leta, so v Herrenbergu odprli novo halo in združili proizvodnji Kautt & Buxa, ki sta doslej potekali na dveh lokacijah, poleg Herrenberga še v Dornstettnu. Naložba, ki so se jo lotili šele julija letos je koncern stala milijon evrov.

Kautt & Bux je na račun nove proizvodne hale, s katero je za 600 kvadratnih metrov uporabnih površin povečal že obstoječo, ne samo združil proizvodnji z obeh lokacij, ampak je v njej uredil tudi orodjarno, v kateri bodo sami izdelovali skoraj vse stroje, ki so potrebni za proizvodnjo komutatorjev. V prihodnje bodo v Herrenbergu izdelovali komutatorje za avtomobilsko industrijo, belo tehniko in električna ročna orodja. Z reorganizacijo in opustitvijo proizvodnje v Dornstettnu, ki so jo izvedli potem, ko je dosedanji direktor g.Walter Cristian zapustil Kautt & Bux, so tudi kolektiv številčno prilagodili tekočemu obsegu proizvodnje. Tako se je ta na račun fluktuacije in odpuščanj v zadnjih štirih letih zmanjšal s 400 na 215 delavcev.

Letos bo Kautt & Bux, ki ga je novembra leta 2002 prevzel koncern Kolektor Group, ob bistveno manjšem številu zaposlenih, ustvaril 33 milijonov evrov prometa, kar je enako kot lani. Zaradi močne kitajske konkurence na področju ponudbe komutatorjev v Kautt & Buxu stavijo na nove izdelke.

Pogled na novo proizvodno halo Kautt & Buxa v Herrenbergu, kjer posluje od leta 1973 in ga je koncern Kolektor Group pred štirimi leti odkupil od ameriškega Kirkwooda.

"

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.