Kolektor Worldwide

Kolektor podpornik projekta Inženirke in inženirji bomo!

04.11.2015

Koncern Kolektor je eden od podpornikov projekta Inženirke in inženirji bomo!, čigar namen je slovenskim dijakom predstaviti uspešne inženirje in podjetja, prednosti študija naravoslovnih in tehničnih smeri ter karierne priložnosti tega področja. Prvo obletnico delovanja projekta so obeležili z okroglo mizo na idrijski Gimnaziji Jurija Vege, namenjeni dijakom 3. in 4. letnikov. Med gosti so bili poleg Andre Dodič iz Kolektorja še Anton Petrič (CISCO), dr. Borut Paul Kerševan (Institut »Jožef Stefan«), Jernej Pavlin (ORO MET) in Marina Dražetić (Microsoft).

Inženirke in inženirji so dijakom predstavili svojo karierno pot in poklic, odločitev zanj in potek študija ter poudarili napredovanje tehnologije in posledično visoko povpraševanje trga dela po inženirski stroki. Andra Dodič, razvojni vodja programa rotorjev za brezkrtačne motorje, pravi, da kar delamo prisilno, nikoli ne delamo iz srca. Pomembno je znati poslušati in slišati ter biti odprt za nove ideje. Vsi gostje so se strinjali, da je pomembno delati z ljudmi, v družbi katerih se dobro počutimo, saj z njimi preživimo večino svojega dneva. Prednosti poklica so videli v dinamičnem in smiselnem delu, ki ga opravljajo z veseljem, spoznavanju novih ljudi, idej in tehnologij.

Samoiniciativnost, vztrajnost, ambicioznost, ustvarjalnost, znanje, ideje, odprtost in sodelovanje pripomorejo k kariernemu uspehu, predvsem pa moramo delati na sebi in si upati biti nadpovprečni. Ljudje prevečkrat omejujemo sami sebe, ne verjamemo vase in smo prehitro zadovoljni, so sklenili gostje. Pomembno je imeli željo, energijo, vztrajnost, empatijo do sodelavcev, delovne navade in vrednote. Biti moramo proaktivni in dopuščati možnost različnih pogledov na isto stvar. Pri iskanju poklica je treba ubrati srednjo pot med tem, kar radi delamo, med našimi talenti in med zaposljivostjo stroke. Imeti moramo pogum, da si upamo preizkusiti in raziskovati, kajti, če ne poskusimo, ne vemo, ali deluje!

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.