Kolektor Worldwide

Ascom prešel v lastništvo družbe Kolektor Group

13.10.2015

Maja letos je bila sklenjena pogodba o prodaji družbe Ascom d.o.o. med prodajalcem, družbo FMR d.d. in kupcem Kolektor Group d.o.o. Idrija. Ker je k transakciji morala dati soglasje Javna agencija Republike Slovenije za varstvo konkurence, je prišlo do spremembe v lastništvu družbe šele danes.

Skupina Kolektor s pridobitvijo družbe Ascom dopolnjuje svoj nabor produktov oz. storitev, ki jih ponuja na trgu. Družba Ascom je bila ustanovljena leta 1995 kot invalidsko podjetje, v katerem so se zaposlili delavci, ki so imeli status invalida in so bili prej zaposleni v kateri izmed družb Kolektorja. Še danes Ascom zaposluje delovne invalide, ki ta status pridobijo v družbah Kolektorja. Zaradi vsebinske povezanosti obeh družb je bilo edino logično, da lastnik podjetja postane družba Kolektor Group.

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.