Kolektor Worldwide

»Da bo držalo, kot mora držati!«

02.09.2015

Te besede se pogosto slišijo v laboratoriju družbe Kolektor Group, natančneje v oddelku za kakovost, razvoj in kemijski laboratorij, ki je lociran v prostorih Raziskovalno-tržnega centra v Idriji. Kemijski laboratorij zagotavlja podporo in storitve za vsa podjetja znotraj koncerna Kolektor, tako slovenskim kot tudi tistim v tujini, in sicer za laboratorijske meritve in preizkušanja izdelkov in vmesnih proizvodov, upravljanje z merili, preizkušanje in analiziranje vhodnih materialov.

V oddelku kakovost, razvoj in kemijski laboratorij Tatjana Berce Alič in Metka Primožič izvajata specialne teste na strateških materialih.

Slednja se je junija udeležila izobraževanja na razvojnem inštitutu za zahtevne proizvodne tehnologije in napredne materiale Fraunhofer IFAM Bremen v Nemčiji ter pridobila certifikat in naziv European Adhesive Specialist – EAS (evropski specialist za adhezive).

»Opravljena specializacija mi je dala široko znanje na področju hitro razvijajočih se lepil, ki jih je že na tisoče in ta številka z raznimi aditivi v lepilih le še narašča. Velikokrat gre za popolno spremembo lastnosti v smer, kjer se adhezivi lahko že zelo primerjajo s tekočimi kovinami in sodobnimi modificiranimi materiali,« pojasnjuje Primožičeva in dodaja, da »pridobitev certifikata in naziva European Adhesive Specialist – EAS ni le moj osebni dosežek, ampak pomeni pridobitev tudi za celoten koncern in sodelavce, ki bodo tovrstno znanje potrebovali pri razvoju novih izdelkov oziroma izboljšavi obstoječih. Znanje je treba deliti!«

V oddelku kakovost, razvoj in kemijski laboratorij Tatjana Berce Alič in Metka Primožič izvajata specialne teste na strateških materialih.

Tatjana Berce Alič (levo) in Metka Primožič izvajata specialne teste na strateških materialih.

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.