Kolektor Worldwide

Kolektorjevi kolesarji prek Vršiča

09.09.2006

Trideset Kolektorjevih kolesarjev je konec tedna na 260 kilometrov dolgi progi od Idrije prek zgornjesoške v zgornjesavsko dolino in prelaza Vršič ter Dražgoš nazaj domov spremljajo lepo vreme. Med udeleženci ni bilo nobenega, ki bi po poti omagal ali imel težave, če seveda ne upoštevamo nekaj počenih zračnic.

Kolektor Pro je poskrbel, da so v novih dresih "šminkali" na dolgi poti, ravnopravšnja temperatura pa, da se niso preveč potili preko 1611 metrov visokega prelaza Vršič. Astech je s kolesarskimi rokavicami poskrbel za dober oprijem tudi med vratolomnimi spusti, Ladi Sedejev za najnujnejša popravila, hišno podjetje Nebesa za lunch pakete in osvežilno pijačo, podjetje Tim Mlakar pa je kot vedno posodil spremljevalni kombi, ki ga je vozil Edi Jereb. Med postankom v Kranjski Gori je za veselo razpoloženje meh nategoval harmonikaš Miran Erjavec, za vokalno spremljavo pa sta skrbela Danilo Rjavec in Dejan Krapež. Po organizacijski plati se je za izvedbo zahtevnega projekta potrudil trio Markotov in sicer Bratužev, Oblakov in Rupnikov, vsi iz Vzdrževanja, kjer se je ideja o tovrstnem kolesarjenju prejšnje stoletje tudi rodila, potem pa dolgih 13 let čakala na novo generacijo zanesenjakov. Da je teh iz leta v leto več priča podatek, da se ga je pred štirimi leti na novo oživljenega udeležilo 9, naslednje leto 16, lani že 24 in letos kot že zapisano 30 kolesarjev, med njimi tudi pet žensk.

čeprav gre le za rekreativno prireditev pa si udeleženci dajo tudi malo duška s tekmovalnim vzponom iz Trente na Vršič. Med ženskimi udeleženkami je prva nanj prikolesarila Mojca Oblak, za njo pa sestri Drmota Ana in Sara. Med moškimi je slavil Robert Blaznik, pred Damjanom Rupnikom in Alexom Humarjem.


Preden so se Kolektorjevi kolesarji odpravili na pot so si privoščili še gasilski posnetek, saj bi jih bilo kasneje vse skupaj težje ujeti v fotografski objektiv."

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.