Kolektor Worldwide

Koncern Kolektor Group občutno razširil svojo proizvodnjo v Bosni

07.09.2006

Koncern Kolektor Group je v Laktaših v BiH (Republika srbska) tudi uradno odprl podjetje Kolektor Bosna, v katerem je proizvodnji velikih komutatorjev majhnih serij dodal še proizvodnjo komutatorjev za zaganjalnike za Remy International, Valeo, Robert Bosch in druge kupce.

V podjetju, ki je s prvimi koraki začelo pred enim letom je zdaj zaposlenih že 100 mladih delavcev, ki so se usposabljali na koncernovi matični lokaciji v Idriji, prihodnje leto pa naj bi se jim pridružilo še prav toliko novih.

V podjetju Kolektor Bosna bodo na teden izdelali po 50 tisoč komutatorjev oziroma 2,5 milijona na leto. Ko bodo prihodnje leto z dvema dodatnima linijama proizvodnjo povečali še za 1,7 milijona tako imenovanih R, PP in HIRM komutatorjev, bo podjetje Kolektor Bosna na leto ustvarilo blizu 10 milijonov evrov prometa.

Kolektor Bosna z obsegom in organiziranostjo proizvodnje, za katero je v času uresničevanja projekta pridobil tudi standard kakovosti ISO 9001, postaja enakovreden član in sestavni del koncerna, ki ima podjetja od Kitajske do Brazilije, in v tujini zaposluje 1000 ljudi oziroma 30 odstotkov vseh, in ustvari prav toliko odstotkov dohodka na leto zunaj Slovenije. Glede na komparativne prednosti podjetja v Laktaših ima to lepe možnosti za nadaljnjo rast.Predsednik uprave koncerna Kolektor Group Stojan Petrič je v industrijski coni v Laktaših odprl tovarno Kolektor Bosna v navzočnosti številnih predstavnikov gospodarskega in javnega življenja BiH in Republike srbske ter sodelujočih v omenjenem projektu. "

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.