Kolektor Worldwide

Kar tri Kolektorjeva podjetja med največjimi in najboljšimi v Sloveniji

29.05.2015

Kolektor Sikom, Kolektor Group in Kolektor Etra so tista podjetja koncerna Kolektor, ki se po prometu uvrščajo med največja in najboljša podjetja v Sloveniji. Koncern Kolektor je tudi edini gospodarski subjekt iz idrijsko-cerkljanskega industrijskega bazena, katerega podjetja so se uvrstila v ligo največjih, torej na lestvico TOP 101, ki jo vsako leto pripravi časnik Finance.

Avtorji lestvice so pod drobnogledvzeli podjetja z več kot 40 milijoni evrov prometa. S 128,9 milijona evrov prometa in 5,5-odstotno rastjo prodaje se je najvišje uvrstil Kolektor Sikom. Sledi mu Kolektor Group z 142,1 milijona evrov prometa in 0,1-odstotno rastjo prodaje ter Kolektor Etra z 61 milijoni evrov prometa in 8,2-odstotno rastjo prodaje.

»Naš cilj je 3-odstotna organska rast na osnovnem komutatorskem programu in rast na novih programih, kot so elektronika in pogoni ter induktivne komponente. Če smo konkretnejši, smo si med glavnimi cilji na področju razvoja postavili razvoj nove generacije komutatorjev za zaganjalnike, razvoj novih tehnologij za proizvodno komutatorjev za različne aktuatorje, dc-motorje za avtomobilsko industrijo, kot so motorji za brisalce, za pomik stekel, različne ventilatorje…,« pravi direktor podjetja Kolektor Sikom Dejan Velikanje.

Sicer pa so vsa tri največja Kolektorjeva podjetja za letošnje leto napovedala vsaj podobno prodajo kot v letu 2014, če ne večjo, kar je povsem v skladu s strategijo skupine Kolektor, katere cilj je do leta 2022 doseči milijardo evrov prometa. To naj bi dosegla s 3- do 5-odstotno letno organsko rastjo in akvizicijami.

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.