Kolektor Worldwide

Deveti dan Kolektorja popolnoma uspel

24.06.2006

Zadnjo soboto v juniju je bila Idrija in njena okolica ves dan v znamenju Dneva Kolektorja. Več kot ducat športno, rekreativnih in družabnih tekmovanj in prireditev, se je udeležilo okrog 2000 delavcev Kolektorja in z njim povezanih družb, njihovih družinskih članov in upokojencev.

Osrednji dogodek dneva je bila tradicionalna razglasitev inovatorjev leta. Za tehnične izboljšave je nagrada pripadla Marku Kavčiču iz Divizije A, za male izboljšave Ivanu Štucinu iz Divizije C in za koristne predloge Emilu Namarju iz Divizije A. Nagrade jim je podelil direktor za razvojno tehnološko področje Kolektorja Pro Marjan Drmota, ki je ob tej priložnosti poudaril pomen inovatorstva v Kolektorju, ki je nenehno izpostavljen svetovni konkurenci.

Zatem je zbrane nagovoril predsednik koncerna Stojan Petrič, ki v drugi polovici leta pričakuje boljše poslovne rezultate od doseženih. Poznal se bo namreč že učinek podražitve komutatorjev, ki je posledica dražjih reprodukcijskih materialov, predvsem bakra. Sicer pa je po Petričevih besedah prihodnost koncerna v ohranjanju že doseženega v komutatorski ponudbi in krepitvi prodornosti z novimi programi na področju mehatronike, elektronike, plastike in nanotehnologije. Ob tej priložnosti ni pozabil opozoriti na prispevek družbe, ki ga že vrsto let namenja Idriji in njeni okolici.

S tem se je v pozdravnem nagovoru strinjal tudi župan Damjan Krapš, ki je poudaril, da Kolektor svojega okolja ne hrani samo s plačami in socialno varnostjo, ampak tudi z aktivnim sodelovanjem pri najrazličnejših projektih mesta in občine.

Organizacijo tokratnega Dneva Kolektorja je prevzel Ydria sport, podjetje, ki ga vodi Sine Pečelin. Nabor fotografij si lahko ogledate na Kolektorjevem intranetu.Nagrajeni inovatorji leta 2005. Z leve proti desni Marko Kavčič, Ivan Štucin in Emil Namar ter direktor za razvojno tehnološko področje Kolektorja Pro Marjan Drmota. "

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.