Kolektor Worldwide

S članstvom v DGNB Kolektor Missel Insulations krepi zavest o pomenu virov

05.05.2015

Naloga Nemškega združenja za trajnostno gradnjo (DGNB – Deutsche Gesellschaft für Nachhaltiges Bauen) je širiti zavest o odgovornem ravnanju z ljudmi in okoljem pri načrtovanju in izvedbi gradbenih projektov. Kot strokovnjak na področjih varčevanja z energijo, zvočne izolacije in protipožarne zaščite se ponudnik izolacijskih sistemov Kolektor Missel Insulations pridružuje združenju, ki povezuje 1200 članov s področja gradbeništva in nepremičnin. Povezuje ju cilj, kako celovito optimizirati objekte s pomočjo trajnostnih, učinkovitih in visoko kakovostnih rešitev. Na portalu DGNB Navigator so vsem, ki sodelujejo pri gradnji, na voljo informacije o produktih Missel.

Prispevati k ohranjanju virov, zagotavljati stabilno vrednost objektov in ustvarjati pomembne pogoje za udobno bivanje – to so cilji, h katerim stalno stremi podjetje Kolektor Missel Insulations s svojimi novostmi v razvoju in optimizacijami na področjih toplotne izolacije, protihrupne in protipožarne zaščite. "Prepričani smo, da se lahko doseže dolgoročno varnost in dolgo življenjsko dobo objektov le s prvorazrednimi materiali, testiranimi v skladu z najvišjimi standardi", meni Rado Starc, direktor podjetja Kolektor Missel Insulations. "Idejo trajnosti realiziramo s pomočjo naših visoko kakovostnih izolativnih izdelkov in z aktivnim sodelovanjem z okolju prijaznimi, v prakso usmerjenimi standardizacijskimi organi.

Sistematični pristop k trajnostni gradnji

"S podjetjem Kolektor Missel Insulations smo v DGNB pridobili podjetje s tradicijo. Njegova blagovna znamka nudi kombinacijo raznolikih karakteristik izdelkov in s tem učinkovite in varne izolacijske sisteme. To zelo ustreza našemu načinu mišljenja, ki zagovarja celovito vrednotenje trajnosti objektov," pravi dr. Christine Lemaitre, direktorica združenja DGNB. S certifikacijskim sistemom je družba izpolnila pomemben osnovni pogoj za sledljivost trajnosti. Ocenjevanje zajema ekološke, ekonomske in sociokulturne značilnosti objekta. DGNB Navigator nudi arhitektom, planerjem in izvajalcem neko okvirno pomoč v zvezi z izdelki pri tehničnem opremljanju objektov. Odslej bo tudi Missel na spletni platformi nudil informacije o svojih izdelkih.

Kakovostni, zanesljivi in vsestransko uporabni izolativni sistemi

Karakteristike izdelkov, kot so velcro trakovi za učinkovito in hitro uporabo, raznolikost uporabe izolativnih sistemov in kakovostni kompozitni materiali iz večslojnih funkcijskih plasti, omogočajo neprecenljive rešitve na področju trajnostne gradnje. Na tem področju je podjetje iz Fellbacha že sredi 90-ih let opravilo pionirsko delo s protipožarnimi izolirnimi manšetami, protihrupno izolacijo in protipožarno zaščito v skladu z najvišjimi standardi.

Rado Starc, direktor podjetja Kolektor Missel Insulations, in dr. Christine Lemaitre, direktorica združenja DGNB

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.