Kolektor Worldwide

Kolektor Group nastopil na sejmu CWIEME v Berlinu

06.06.2006

Koncern Kolektor Group je spet nastopil na berlinskem sejmu CWIEME, kjer se predstavijo najpomembnejši razstavljalci motorjev, sestavnih delov zanje in opreme za njihovo izdelavo. Zanimanje za nastop na njem se je letos občutno povečalo, zato so organizatorji razstavni prostor razširili z dveh na tri hale. Sejemsko predstavitev so namreč tokrat izkoristili tudi Kolektorjevi kitajski konkurenti, ki so poleg proizvodnje komutatorjev za bencinske črpalke, po tehnološki plati osvojili tudi proizvodnjo komutatorjev vseh ostalih aplikacij.

Kolektor Group je tudi letos še vedno osrednjo pozornost namenil predstavitvi svojega komutatorskega proizvodnega programa, ob njem pa tudi novim proizvodom s področja plastike, elektronike in nanotehnologije. Kolektorjev razstavni prostor so obiskali predstavniki vseh ključnih kupcev, s katerimi so se pogovarjali predvsem o razmerah na tržišču v luči rekordne podražitve bakra, glavnega reprodukcijskega materiala za proizvodnjo komutatorjev. čeprav kupci razumejo težave proizvajalcev komutatorjev, pa podražitve jemljejo z določeno mero nerazumevanja, saj jih bodo morali upoštevati v nadaljnji reprodukcijski verigi.

Višje cene komutatorjev je Kolektor uveljavljal v dogovoru s posameznimi kupci že pred berlinskim sejmom, vendar bodo na iztržek v poslovanju vplivale šele čez četrtletje, tolikšen je namreč zamik med posameznimi naročili in plačili.

Koncern Kolektor Group bo letos sodeloval še na podobnem sejmu v Šanghaju. Kitajskim kupcem in evropskim proizvajalcem, ki proizvodnje selijo v to azijsko državo, bo predstavil možnosti proizvodnje komutatorjev v svojih podjetjih na Kitajskem. Računajo predvsem na kupce, ki povprašujejo po komutatorjih, izdelanih po zahtevnejših tehnoloških postopkih in višje kakovostne ravni, kot jo zaenkrat zagotavljajo kitajski proizvajalci.


Kolektorjev razstavni prostor je bil dobro obiskan, sejem pa priložnost predvsem za predstavitev koncernove ponudbe in pogovore s kupci. "

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.