Kolektor Worldwide

Finančni minister dr. Andrej Bajuk je obiskal postojnski Liv

24.05.2006

V okviru dvodnevnega vladnega obiska na Notranjskem se je finančni minister dr. Andrej Bajuk mudil tudi v postojnskem Livu, ki je od prejšnjega meseca sestavni del koncerna Kolektor Group. Ob tej priložnosti so ga gostili člani uprave Liva, na čelu s predsednikom nadzornega sveta tega podjetja in koncerna Stojanom Petričem.

Predsednik uprave koncerna Kolektor Group Stojan Petrič je gostu orisal razsežnosti družbe s proizvodnimi podjetji doma in po svetu in odvisnost svetovne avtomobilske industrije od Kolektorjeve proizvodnje komutatorjev, saj jih prodaja po vsem svetu razen na Japonskem. Ker Kolektor kar tretjino proizvodnje ustvari v svojih družbah po svetu, so njegovi delavci, ki skrbijo za nemoten potek proizvodenj za koncern velik izdatek, saj jih morajo plačevati po sistemu svetovnega dohodka, zato si prizadevajo za spremembo 29. člena zakona o dohodnini, tako da bi pri določanju davčne osnove tem delavcem upoštevali samo dohodke iz delovnega razmerja, ki po vsebini in obsegu ustrezajo dohodkom, ki bi jih za enaka dela prejemali doma. Predsednik Livove uprave mag. Bojan Dolar pa je pojasnil, da se je njihov projekt osredotočenja, ki se nanaša na oženje proizvodnih programov s trinajstih na štiri ključne, ki bi jih bili sposobni tehnološko razvijati še naprej, sinergijsko ujel s Kolektorjevo diverzifikacijo in zato z njihove strani pozdravljajo novo lastništvo.

"

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.