Kolektor Worldwide

Podjetja, ki so nastala iz nekdanjega Liva, so obiskovalcem odprla svoja vrata

24.04.2015

Ob 60-letnici nekdanjega podjetja Liv je obiskovalcem svoja vrata odprlo pet podjetij, ki danes nadaljujejo tradicijo izdelave kovinskih in plastičnih izdelkov: Fluidmaster, Kolektor ATP, Kolektor Orodjarna - poslovna enota Postojna, Liv kolesa in Tajfun Liv.

Omenjena podjetja danes skupaj zaposlujejo 660 ljudi in so največji zaposlovalec v občini, zato ni čudno, da se je dneva odprtih vrat poleg številnih mladih in nekdanjih zaposlenih udeležil tudi postojnski župan Igor Marentič s sodelavci.

Največja družba, ki deluje na lokaciji nekdanjega Liva, je Kolektor ATP z 254 zaposlenimi. Direktor podjetja Marko Vihtelič po selitvi proizvodnje izdelkov z nižjo dodano vrednostjo v Novi Sad v Srbiji napoveduje 50-odstotno povečanje prodaje kompleksnejših izdelkov s programa avtomobilske tehnike v naslednjih petih letih. rast prodaje načrtujejo tudi v postojnski enoti Kolektor Orodjarne.

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.