Kolektor Worldwide

Preurejanje in obnova carinskega skladišča v Spodnji Idriji

11.05.2006

V ponedeljek bodo začeli obnavljati carinsko skladišče, ki ga je pred dvema letoma za hranjenje reprodukcijskega materiala koncernovih proizvodnih podjetij Kolektor Pro, Ascom in Prokol, kupil Prokos, ki je registriran za opravljanje carinske (razen špediterske) in skladiščne dejavnosti.

V prenovljenem regalnem skladišču bo po novem skupaj 2200 paletnih mest. Vanj bodo do konca Kolektorjevega kolektivnega dopusta preselili reprodukcijski material s treh lokacij, in sicer iz Divizij A in B ter Ascoma, material skupine za mehatroniko Kolektorja Group, prešno maso pripravljeno za proizvodnjo v Diviziji A, ter zaloge drobnega potrošnega materiala in rezervnih delov iz tako imenovanih aluminatov v Diviziji C.

Medtem bodo omenjeno blago začasno skladiščili v treh skladiščnih šotorih, ki so postavljeni na parkirišču ob Diviziji B Kolektorja Pro v Idriji. V dveh bo okrog 600 palet z reprodukcijskim materialom, v enem pa še 200 palet jeklenih vezov.

Tudi po prenovi skladišča v Spodnji Idriji bo koncern zaradi omejenih prostorskih možnosti baker in prešno maso še naprej skladiščil v Interevropinem skladišču v logaški industrijski coni. Sicer pa bodo po prenovi v spodnjeidrijskem skladišču uvedli hranjenje materiala prek črtne kode in odpremljali Kolektorjeve izdelke za kupce po svetu in doma.


Obnova skladišča v Spodnji Idriji bo zahtevna, saj bo treba v notranjosti odstraniti asfalt in ga nadomestiti z materiali, ki bodo na račun ravne podlage omogočali regalnim viličarjem natančen dostop do najvišjih paletnih mest. Funkcionalnejša in drugačnega videza bo tudi zunanjost objekta.


Do 15. avgusta, do takrat je namreč pridobljena lokacijska informacija, bo možna postavitev začasnih skladiščnih šotorov ob Diviziji B in sicer dveh velikosti 10 krat 20 in enega 45 krat 20 metrov.
"

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.