Kolektor Worldwide

Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo na delovnem obisku v Idriji

17.04.2015

Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek se je mudil na delovnem obisku v Idriji. V najstarejše rudarsko mesto pri nas je v prvi vrsti prišel zaradi praznovanja 25-letnice družbe FMR, vendar je obisk izkoristil za pogovor z vodstvom koncerna Kolektor, ogled proizvodnih prostorov ter srečanje z županom občine Idrija Bojanom Severjem in ogled Antonijevega rova.

Kot je povedal minister, je bil nad videnim in slišanim več kot navdušen. »Kolektorjeva zgodbe je izjemna. Obisk me je utrdil v prepričanju, da imamo v Sloveniji odlična podjetja, ki so tudi na korekten družbeno odgovoren način privatizirana, so globalna in eno takih podjetij je Kolektor. Moram reči, da me s pozitivizmom navdaja predstavitev poslovnih načrtov za naslednjih 5 let in verjamem, da boste vse cilje, ki ste si jih zadali tudi realizirali,« je dejal minister Počivalšek.

Po njegovih besedah gre pri Kolektorju za eno redkih slovenskih podjetij, ki ima predstavništva in podružnice po vsem svetu, odpira nova podjetja, zaposluje 3000 ljudi, ima visoko donosnost, odlično boniteto …« Je, kot se je izrazil minister, eden od »biserov slovenskega gospodarstva«.

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.