Kolektor Worldwide

5 let prodajnega centra Merkur Koling

17.04.2015

Letos mineva 5 let od odprtja prodajnega centra Merkur Koling v Idriji, v katerem so kot Merkurjeva franšiza združili prodajna programa Za lepši dom in Mojster. Kupcem omogočajo nakup bele tehnike, malih gospodinjskih aparatov, gospodinjskih pripomočkov, svetil in opreme za kopalnico pa elektro izdelkov, barv, materiala za ogrevanje in vodovod, lesa, ročnih in električnih orodij, okovij in vijačnega materiala. Pred dvema letoma so pokrili še zunanjo površino ob objektu in dobili dodatnih 200 m2 prodajnih površin. Tako so lahko svojo ponudbo dopolnili še z gradbenim materialom, izolacijo, elementi suhomontažne gradnje in profilnega železa. Posebno pozornost namenjajo ljubiteljem vrtnarjenja, ki lahko s stroji, orodjem, zemljo in sadikami, kupljenimi pri njih, lepo uredijo svoje vrtove.

Gospodarske spremembe, ki smo jim bili priča v zadnjih letih, so spremenile tudi nakupne navade potrošnikov. Kot pravi vodja centra Ivan Rejec, so potrošniki v zadnjih letih pri nakupih postali bolj racionalni, lotevajo se jih bolj premišljeno. Postali so pozorni na vse segmente nakupa, ki vplivajo na družinski proračun. Ker ponujamo tehnični material, smo še toliko bolj na udaru, saj so pri nakupu tovrstnega materiala kupci še bolj previdni in ga, če je le mogoče, poskušajo odložiti. Trudimo se in se spremembam nakupovalnih navad stalno prilagajamo.«

Dobri odnosi s kupci in kakovostne storitve so nedvomno tisto, kar potrošnike prepriča, da se v prodajni center Merkur Koling radi vračajo. Število nakupov se iz leta v leto namreč povečuje. »Pri tem pomembno vlogo odigrajo prodajalci, ki se trudijo za zadovoljstvo kupcev. Vzdušje v centru prav gotovo pozitivno vpliva na rezultate. Smo le tehnična trgovina, kjer si stranke pri večini nakupov želijo dobiti tehnične informacije o izdelku. To je ob poplavi izdelkov brez tehnično dobro usposobljenega kadra težko doseči. Lahko rečem, da se naš kolektiv trudi dosegati čim višji nivo strokovnosti. Brez tega rezultatov ne bi bilo. Prodajni center Merkur Koling bo 5-letnico delovanja obeležil v soboto, 18. aprila 2015. Na ta dan pripravljajo pester program, zato vas vabijo, da se jim pridružite.

Merkur Koling

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.