Kolektor Worldwide

Gostili smo dijake iz 6 držav

16.04.2015

Idrijska gimnazija Jurija Vege že od prejšnjega tedna gosti dijake in njihove profesorje šol iz Avstrije, Danske, Finske, Poljske, Italija in Španije. Omenjene šole namreč z idrijsko gimnazijo sodelujejo v triletnem evropskem projektu »Inovativne ideje in metode poučevanje za 21. stoletje«, ki poteka pod okriljem programa Erasmus+.

V okviru mednarodne izmenjave v Idriji so si dijaki ogledali Kolektorjeve proizvodne prostore v Idriji, opravili praktično fizikalno vajo, v kateri so izdelovali RGB lučko, obiskali poslovni center Kolektor Orodjarne v Postojni, Kolektorjeva predstavnica iz službe za kadre Erika Bogataj pa je sodelovala na   mednarodni okrogli mizo o tem, katere sposobnosti ali kompetence bodo zdajšnjim dijakom koristile ob vstopu na trg dela.

Kot so ugotovili mladi bodoči delodajalci od njih pričakujejo predvsem ustvarjalnost, komunikativnost, odgovornost, prilagodljivost in veselje do dela. Te lastnosti pa lahko dijaki razvijajo tudi skozi prostočasne dejavnosti, hobije, priložnostna dela in prostovoljstvo. Vsekakor pa je za pridobivanje prakse pomemben štipendijski sistem ter sodelovanja med podjetji in šolami.

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.