Kolektor Worldwide

Obiskal nas je predsednik vlade Janez Janša

18.04.2006

V okviru dvodnevnega obiska vlade na Severnoprimorskem sta nas obiskala premier Janez Janša in minister za gospodarstvo Andrej Vizjak. Janša in Vizjak sta ob tej priložnosti dejala, da je prijetno obiskati uspešno podjetje, ki je dokazalo, da je mogoče biti s pravilno razvojno strategijo in dobrim vodenjem konkurenčen tudi v zaostrenih svetovnih pogojih gospodarjenja.

Ob tej priložnosti je vodstvo koncerna gosta seznanilo z nekaterimi problemi in predlagalo rešitve. Tako so jima posredovali predloge za uvedbo bolj fleksibilnega delovnega časa in zmanjšanje davčne obremenitve slovenske delovne sile, ki dela v tujini, izpostavili pa so tudi pomembnost aplikativnih raziskav v povezovanju znanosti in industrije. Predsednik uprave koncerna Stojan Petrič je povedal, da si želijo boljše prometne povezave Idrije z osrednjo Slovenijo in s svetom, saj morajo na leto po Keltiki prepeljati na desetine tisočev ton reprodukcijskega materiala in izdelkov.

Premier Janša je v zvezi s tem povedal, da bo država v prihodnjih letih namenila bistveno več denarja za vzdrževanje in obnavljanje mreže državnih cest kot v preteklosti, skupaj z ministrom za gospodarstvo Vizjakom pa tudi obljubil rahljanje toge delovno pravne zakonodaje, s čimer bi našemu gospodarstvu omogočili enakovrednejše kosanje z drugimi. Predsednik vlade Janez Janša je ob obisku našega koncerna, ki je z okrog 2000 zaposlenimi lani ustvaril 42 milijard tolarjev prihodkov, poudaril, da Kolektor Group pomembno prispeva tudi k razvoju Idrije, saj bi bilo sicer to območje še bolj demografsko ogroženo.Janez Janša in Andrej Vizjak sta si v spremstvu vodstva koncerna in idrijskega župana Damjana Krapša ogledala tudi proizvodnjo komutatorjev v diviziji B Kolektorja Pro. Ob tem sta gosta dejala, da mora vlada mnenje koncerna in podobnih uspešnih podjetij upoštevati, če hoče povečati konkurenčnost slovenskega gospodarstva. "

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.