Kolektor Worldwide

Kolektor Group kupil postojnski Liv

06.04.2006

Družba Kolektor Group je Agencijo za trg vrednostnih papirjev danes obvestila, da je bila ponudba za odkup delnic postojnskega Liva uspešna. Zanj je morala odšteti 5,7 milijarde tolarjev.

V času trajanja ponudbe, to je od 22.februarja do 5.aprila, je namreč ponudbo, 35.700 tolarjev za delnico, sprejelo 455 imetnikov 159.569 od skupaj 161.600 delnic Liva, kar predstavlja 98,74 odstotkov vseh delnic izdajatelja. Koncern se je s prevzemom Liva okrepil za družbo, ki zaposluje 448 delavcev in bo letos po načrtih ustvaril 11 milijard tolarjev prihodkov, od tega 440 milijonov tolarjev čistega dobička in 33 tisoč evrov dodane vrednosti na zaposlenega. Z nakupom Liva bo koncern okrepil in popestril ponudbo sestavnih delov za potrebe avtomobilske industrije in povečal sinergijske učinke na področju znanj in trženja.


"

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.