Kolektor Worldwide

Spomladanska prodajna konferenca koncerna Kolektor Group

23.03.2006

23. in 24.03.2006 – Danes in jutri bo v Idriji, kjer je sedež koncerna Kolektor Group, potekala redna spomladanska prodajna konferenca za celotno skupino, ki združuje 20 podjetij po vsem svetu, od Kitajske do Brazilije.

Prvi dan bodo Kolektorjevi prodajniki proučili konkurenčnost koncernove komutatorske ponudbe pri ključnih strateških kupcih in njihove razvojne načrte, v okviru katerih vidi koncern svojo prihodnost v tehnološkem, razvojnem in prodajnem pogledu, in lahko nanje računa do konca tega desetletja. Drugi dan srečanja pa bo namenjen predstavitvi diverzifikacijskih proizvodnih programov in znotraj njega zgolj Kolektorjevi ponudbi produktov iz plastike za avtomobilsko industrijo. Slednja med novimi programi dobiva največjo težo, tudi s skorajšnjim prevzemom postojnskega Liva. Po predhodni seznanitvi s konkretnimi programi znotraj koncernovih hčerinskih podjetij, domačega Kolektorja Pro in nemškega Kautt&Buxa, bodo Kolektorjevim prodajnikom predstavili postojnski Liv, bodočega novega člana skupine. Da ne bi čakali na podobno jesensko prodajno konferenco, bodo že v okviru tokratne predstavili tehnično plat Livove proizvodnje in možnosti trženja njihovih produktov v avtomobilski industriji, v kateri ima koncern že dobro razvite prodajne poti.

Sicer pa Kolektorjeva skupina v letošnjem letu načrtuje približno enake prodajne rezultate kot jih je dosegla lani, to je 147 milijonov evrov, od tega bo na slovenski del odpadlo 92,4 milijone evrov. V prvih dveh mesecih letos je bila, po besedah izvršnega direktorja Kolektorjeve komerciale Roka Vodnika, prodaja slovenskega dela Kolektorja za 4 odstotke večja kot v enakem obdobju lani, celotne skupine pa na ravni lanskih prvih dveh mesecev.


V okviru jesenske prodajne konference, ki je bila oktobra lani, so Kolektorjevim prodajnikom predstavili delo koncernove skupine za elektroniko, ki jo vodi dr.Franci Lahajnar. Med tokratno pa si bodo ogledali proizvodnjo in produkte postojnskega Liva.


V uvodnem delu letošnje spomladanske prodajne konference je sodeloval tudi predsednik koncerna Kolektor Group Stojan Petrič, ki je zbranim predstavil načrtovane poslovne načrte in jih povabil na obisk postojnskega Liva, družbe, ki bo prihodnji mesec tudi formalno postala nova članica koncerna. "

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.