Kolektor Worldwide

Med osmerico prejemnikov nagrad GZS je tudi Stojan Petrič

05.03.2015

Gospodarska zbornica Slovenije je že 47. podelila nagrade za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke. Letošnjih nagrajencev je 8, iz 7 podjetij, prihajajo pa iz šestih regij in šestih panog. Letošnji prejemnik slovenskega gospodarskega oskarja, najstarejše in najprestižnejše tovrstne nagrade v Sloveniji, je tudi Stojan Petrič, dolgoletni predsednik koncerna Kolektor, zdaj pa predsednik nadzornega odbora in konzorcija lastnikov.

»Nagrade sem vesel. Počutim se kot poveljnik bojne enote, ki se je 20 let boril na bojišču in bil večkrat prestreljen. Ko je postal prestar za vodenje enote in so ga zamenjali z mlajšim, pa je vojska šla k generalu in predlagala, naj mu dajo medaljo,« je ob prejemu nagrade povedal Stojan Petrič in dodal, da je to nagrada, ki ima svoje ime in priimek, da pa je tudi priznanje za 3.000 zaposlenih in več kot 500 upokojencev koncerna Kolektor. »Mislim, da se bodo skupaj z mano veselili te nagrade.«

Pri ocenjevanju dosežkov je komisija, ki ji je predsedoval Janez Škrabec iz Rika, upoštevala 69 različnih kriterijev, od tržnih, razvojnih in izvoznih rezultatov gospodarske družbe do rezultatov poslovanja ter uveljavljanja na trgu. Ocenjevala je sposobnost hitrega in učinkovitega prilagajanja spremenjenim pogojem poslovanja, dolgoročno jasno strategijo, vlaganja v razvoj in inovacije ter odgovornost do družbenega okolja. »Na piedestal slovenskega gospodarstva smo letošnje nagrajence postavili, ker prepoznamo na hrbtni strani njihovih uspehov in odličnih rezultatov presežne mere vztrajnosti, smelosti in odgovornosti. So odlični voditelji in navdihujoče osebnosti, ki se nikoli ne bodo poslovili v vlogi opazovalcev, temveč bodo vselej aktivno, dejavno in pogumno krojili prihodnost svojega podjetja,« je povedal predsednik komisije.

Poleg Stojana Petriča so nagrade prejeli še Martin Novšak (GEN energija), Tanja Skaza (Plastika Skaza), Borut Cvetkovič (Radgonske gorice), Anton Kisovar (Tehnos), Anton Konda in Jože Štupar (oba Keko-Oprema) ter Anka Brus (Agito).

Prejemniki slovenskih gospodarskih oskarjev pod »steno nagrajencev« v Domu gospodarstva v
stavbi GZS   

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.