Kolektor Worldwide

Kolektor Group objavil javno ponudbo za odkup delnic postojnskega Liva

22.02.2006

Danes je koncern Kolektor Group objavil uradno ponudbo za odkup vseh 161.600 delnic postojnskega Liva. Delničarji omenjenega podjetja bodo imeli čas za prodajo svojih delnic do konca prihodnjega meseca.

Kolektor Group je pripravljen za delnico odšteti po 35.700 tolarjev, o čemer se je uprava koncerna pred tem že dogovorila z upravo in nadzornim svetom Liva. Da bo nakup uspešen mora najmanj 76 odstotkov delničarjev sprejeti ponudbo idrijskega koncerna.

Po organizacijskih spremembah postojnski Liv zdaj zaposluje nekaj več kot 400 delavcev in letos načrtuje za 11 milijard tolarjev prihodkov. Nakup omenjenega podjetja je v skladu z dolgoročno strategijo Kolektorja na področju diverzifikacije proizvodnih programov, ki naj bi do konca desetletja predstavljali že polovico prihodkov skupine.


"

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.