Kolektor Worldwide

Pred morebitnim nakupom koncern Kolektor Group opravil skrbni pregled v postojnskem Livu

09.02.2006

Koncern Kolektor Group je v preteklih dneh opravil skrbni pregled v postojnskem Livu. Na podlagi poročila se bo uprava koncerna do konca prihodnjega tedna odločila ali bo predvidoma 25.februarja objavila javno ponudbo za njegov nakup.

Kolektor Group je za delnico Liva pripravljen odšteti 35.700 tolarjev, s to ceno pa se strinja tudi nadzorni svet omenjenega podjetja.

S predvidenim nakupom bo koncern okrepil ponudbo sestavnih delov za potrebe avtomobilske industrije. Tako bo ponudbo izdelkov iz duroplastov, ki jih proizvaja sam, okrepil še z izdelki iz termoplastov, ki jih proizvaja Liv. S tem se bo približal cilju izdelovanja plastičnih delov za avtomobilsko industrijo.

Za to leto Liv načrtuje 11 milijard tolarjev prometa, glede na to pa bi načrtovani prevzem za petino okrepil Kolektorjevo bilanco poslovanja, oziroma povedano drugače, s tem bi zagotovili približno tretjino do konca desetletja načrtovanih prihodkov koncerna iz nekomutatorskih proizvodnih programov.Livova robotizirana celica za proizvodnjo tehničnih izdelkov iz termoplastov za potrebe avtomobilske industrije, v tem primeru vzglavnika za Opel astro. "

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.